Logo no.decormyyhome.com

Hvilken betong er nødvendig for en stripefundament

Hvilken betong er nødvendig for en stripefundament
Hvilken betong er nødvendig for en stripefundament
Anonim

For at stripefundamentet skal oppfylle alle kravene til det, må du være i stand til å forberede betong på riktig måte. For monolitiske fundamenter er dette M-200 (B15).

Image

Du trenger det

  • - betongmikser

  • - sand

  • - sement

  • - grus eller pukk

  • - sil

  • - vann

Bruksanvisning

1

Båndfundamentet er det mest populære blant andre typer underlag. Dette skyldes økonomien og utmerket bæreevne. Det er to typer bånd: monolitisk og prefabrikert. For konstruksjon av førstnevnte kreves betong, for sistnevnte, fundamentblokker. En riktig forberedt løsning er ikke bare nødvendig for monolitiske baser, men også for prefabrikkerte, siden det er et bindemiddel i legging av blokker. Derfor avhenger styrken og holdbarheten til et hvilket som helst stripefundament på mange måter av kvaliteten på sement-sandblandingen.

2

For å lage betong på egen hånd, trenger du en betongblander. Uten det vil det være vanskelig å behandle et så stort volum av løsningen. Hovedingrediensen i sement-sandblandingen bør være sementklasse M400 og over. Når du kjøper dette materialet, må du sørge for at utløpsdatoen ikke er utløpt. Alle styrkeegenskapene til fundamentet avhenger av kvaliteten på denne hovedkomponenten i betong.

3

I henhold til GOST 10178-85 er holdbarheten for Portland sement og slagg Portland sement, underlagt regler for transport og lagring, 45 dager for hurtigherdende forbindelser, 60 dager for andre typer sement, og for levering i bulk - ikke mer enn 45 dager. Kjøperen bør være klar over at sement i løpet av en måneds lagring mister opptil 10% av sin aktivitet. Av denne grunn blir M400-merke etter 6 måneder fra produksjonsdato omdannet til M300.

4

For å forberede betong på et monolitisk stripefundament vil sand og grus (pukk) være nødvendig. Den første skal være av middels kornstørrelse og steinbrudd. Før du legger den i en betongblander, må den siktes gjennom en sil (rist) med et nett på 5-10 mm. Betongaggregat er grus eller pukk. Disse steinene skal være av middels fraksjon, det vil si at deres maksimale størrelse kan være 20/40 mm.

5

For at betong for at stripefundamentet skal svare til det mest akseptable merket M-200 (B15) for det, må følgende leggingskriterier overholdes: 2, 8 kg sand og 4, 8 kg grus eller pukk må kreves for 1 kg sement. For å fremstille M200-betong fra M500 sement, må du følge følgende proporsjoner: for 1 kg sement må du ta 3, 5 kg sand og 5, 6 kg aggregat. Det er under disse reglene M-200 (B15) mørtel produseres på fabrikken.

6

Det er vanskelig for en enkelt utvikler å opprettholde parametrene som tilsvarer produksjonsprosessen. Derfor, med uavhengig klargjøring av betong, anbefaler eksperter å overholde denne regelen: for 1 del sement, må du ta 3 deler sand. Mengden aggregat bør ikke overstige 40% av det totale volumet av blandingen. Vann tilsettes gradvis til betongblanderen for å oppnå en pastalignende konsistens av løsningen.