Logo no.decormyyhome.com

Hvorfor bokser med agurker eksploderer

Hvorfor bokser med agurker eksploderer
Hvorfor bokser med agurker eksploderer

Innholdsfortegnelse:

Video: GIFF 2017 Film Reel 2024, Juli

Video: GIFF 2017 Film Reel 2024, Juli
Anonim

Krukker med hjemmelagde agurker kan eksplodere på grunn av det faktum at mikrober kom inn i dem når de ble stengt. Gassen som dannes i løpet av livet fører til bombing av bokser, det vil si oppblåsthet.

Image

Selv med varmebehandling kan hermetiske spormikroorganismer forbli i hermetikk. På grunn av skallet (sporen) er de i stand til å tolerere de fleste skadelige miljøfaktorer, inkludert oppvarming til hundre grader. Bakteriene som forblir i live under reproduksjonsprosessen, avgir giftstoffer og gasser, som sakte samler seg under lokket, noe som til slutt fører til en eksplosjon.

For tilberedning av hermetikk under industrielle forhold, blir deres sterilisering utført i en autoklav. Temperaturen heves til hundre og tjue grader, noe som bidrar til å ødelegge alle mikroorganismer.

Feil holdning til bevaringsregler

I henhold til reglene for bevaring, bør en viss mengde syre tilsettes marinaden. Hvis den er for liten eller glassene holdes i romtemperatur, begynner mikrober som ikke har dødd under varmebehandling, å avgi giftstoffer, som er en stor fare for menneskekroppen, og gasser.

For at bokser med agurker ikke skal eksplodere under lagring, må visse regler overholdes under bevaring. De må overholdes når du bevarer agurker og andre lavsyrede grønnsaker. Agurker som er overgrodde eller tomme, kan ikke brukes til konservering. Bare robuste eksemplarer i størrelse som passer perfekt. I en krukke skal alle agurker være omtrent like.