Logo no.decormyyhome.com

Katalytisk og pyrolytisk rengjøring av ovnen

Katalytisk og pyrolytisk rengjøring av ovnen
Katalytisk og pyrolytisk rengjøring av ovnen

Video: Pyrolyse ovn rens 2024, Juli

Video: Pyrolyse ovn rens 2024, Juli
Anonim

Når du velger ovn, legger husmødrene spesiell oppmerksomhet til rengjøringsfunksjonene. Forskjellen i metoder og kunnskap om handlingsprinsippet vil tillate deg å forstå nøyaktig alle mulige fordeler og ulemper.

Image

I hus hvor ovnen stadig brukes, tar det mye tid å rengjøre den indre overflaten. Rikelig forurensning under oppvarming avgir en ubehagelig lukt som kan ødelegge smaken og aromaen til en bakt rett. Produsenter av husholdningsapparater omgår ikke dette problemet, og tilbyr som en løsning de to vanligste alternativene for selvrensende ovn. Begge har et felles arbeidsprinsipp, men særtrekkene gjør valget vanskelig. Spørsmålet om hvilken ovn som skal installeres på kjøkkenet, bør avgjøres av vertinnen selv, som kjenner mekanismen for drift av forskjellige rengjøringssystemer.

Pyrolytisk selvrensing i ovnene dukket opp tidligere, og derfor er denne teknologien nesten brakt til perfeksjon. Prinsippet for drift av slik rengjøring er enkelt - ved høy temperatur brenner fett og skitt ganske enkelt ut og blir til fin sot. Samtidig forblir ikke-pinne-belegget på veggene i ovnen rent, og kasserer det akkumulerte smusset. Metoden er usedvanlig god, men brenning av organisk skitt oppstår ved temperaturer nær 500 grader, og derfor må selve ovnen være laget av et holdbart og varmebestandig materiale og ha utmerket varmeisolering, de omkringliggende gjenstandene må beskyttes mot brann og det indre belegget mot ødeleggelse. Dette forklarer de høye kostnadene for slike ovner, fordi bare de beste materialene er involvert i deres produksjon, og den konstante forbedringen av sikkerhet og effektivitet krever arbeid i et kraftig vitenskapelig kompleks. Det er karakteristisk at når belegget er skadet, kan ikke ovnen repareres.

Talsmenn for planetenes ressurser hevder at for produksjon av pyrolytiske paneler blir for mye verdifulle og edle metaller bortkastet, anbefales det derfor ikke å bruke ovner med et slikt rengjøringssystem.

En annen type rensing er katalytisk. Han dukket opp for ikke så lenge siden, men har allerede tjent popularitet blant massene. Hvis det er et eget regime for pyrolytisk rengjøring, oppstår den katalytiske hver gang mat tilberedes i ovnen. Overflaten på de indre panelene er ikke perfekt glatt, den har porer. Dette gjør at forurensningen kan komme i kontakt med oksygen når den varmes opp, men ikke feste seg til overflaten, gradvis nedbrytes til sot og vanndamp. Med denne rengjøringen er små flekker og sprut av fett synlige på veggene i ovnen, men de hoper seg ikke opp og smuldrer fullstendig ut de neste 2-3 preparatene, uavhengig av forurensningsgrad.

Det katalytiske belegget tåler ikke høy varme, så bunnen av ovnen, dekket med vanlig emalje, må rengjøres etter hver tilberedning.

Så hva er den beste rengjøringsmetoden for ovnen? Du kan med en gang si at den pyrolytiske metoden er for late mennesker som ikke ønsker å bli involvert i rengjøring av ovnen i det hele tatt og donere for dette en viss sum penger og økt energiforbruk. Pyrolytisk rengjøring har to ulemper - metodens høye pris og lave sikkerhet, fordi glass- og metalldelene i ovnen blir veldig varme under rengjøring. Den katalytiske ovnen krever heller ikke spesiell innsats for å opprettholde renslighet, bortsett fra at periodisk rengjøring av bunnveggen. Ulempen med denne metoden er det ikke veldig presentable utseendet på ovnen under drift og behovet for å skifte selvrensende paneler en gang hvert 3-4 år.