Logo no.decormyyhome.com

Hva er den optimale temperaturen i leiligheten?

Hva er den optimale temperaturen i leiligheten?
Hva er den optimale temperaturen i leiligheten?

Innholdsfortegnelse:

Video: ICELAND III (Full length film) 🇮🇸 2024, Juli

Video: ICELAND III (Full length film) 🇮🇸 2024, Juli
Anonim

Konseptet med optimal temperatur er rent individuelt, fordi noen er komfortable i et kjølig rom, og noen fryser stadig. For at kroppen skal fungere normalt, er det nødvendig å følge anbefalingene for oppvarming av boliglokaler, som gjenspeiles i den statlige standarden som definerer mikroklimaet i bygninger.

Image

Optimal temperatur i leiligheten

I følge GOST 30494-96, som bestemmer mikroklimatparametrene i bolig- og offentlige bygninger, anses den kalde årstiden for den optimale lufttemperaturen på kjøkkenet og toalettet til å være 19-21 ° С, på badet og i det kombinerte badet - 24-26 ° С, på soverommet og andre stuer beregnet for rekreasjon og trening - 20-22 ° C, i lobbyen og pantries - 16-18 ° C. I områder med lave temperaturer opp til -31 ° C og under er det dessuten oppvarming for rom til 21-23 ° C. De akseptable standardene for et komfortabelt opphold i stuer anses å være i området 18-24 ° C, for kjøkkenet, toalettet og badet, dette tallet varierer i området 18-26 ° C, for spiskammeret - 12-22 ° C. Og i områder med lave temperaturer er oppvarming av boliglokaler til 20-24 ° C tillatt.

I den varme årstiden anses den optimale lufttemperaturen for stuer og salonger å være et verdiområde som tilsvarer 22-25 ° C, men svingninger innen 20-28 ° C er også akseptable. Om natten kan temperaturforskjellen ikke være mer enn 3 grader.

Den optimale temperaturen for barnerommet er 23 ° C. Det anbefales å holde lufttemperaturen på samme nivå hele tiden ved hjelp av varmeutstyr, slik at han ikke blir kald når han skifter klær og sover babyen. Det anbefales å opprettholde høy luftfuktighet ved hjelp av spesielle luftfuktere.