Logo no.decormyyhome.com

Hvordan fjerne flekker fra brennesle

Hvordan fjerne flekker fra brennesle
Hvordan fjerne flekker fra brennesle

Video: Hvordan fjerne fettflekker på tøy? 2024, September

Video: Hvordan fjerne fettflekker på tøy? 2024, September
Anonim

Sommerboere, turister, småbarnsmødre og ikke så barn vet godt hvor lett det er å ødelegge klær med flekker fra gresset og hvor vanskelig det noen ganger er å fjerne disse flekkene. Nettle flekker er intet unntak. Det er imidlertid mange måter å løse dette problemet hjemme uten ekstra kostnader og uten bruk av skadelige kjemikalier.

Image

Du trenger det

Salt, ammoniakk, vineddik, kokende vann, vasksåpe, vaskemiddel og vaskemaskin.

Bruksanvisning

1

Med ankomsten av sommeren og åpningen av sommersesongen, blir temaet gressflekker på klær, spesielt vanskelig å fjerne og vedvarende flekker fra brennesle, relevant. Likevel er det mange velprøvde metoder for å raskt og effektivt fjerne flekker fra brennesle på klær ved å bruke spesiallagde løsninger.

2

Før du fjerner nesleflekken, må du sjekke hvordan kledestoffet reagerer på den tilberedte løsningen. Legg en liten mengde av løsningen på innsiden av sømmen eller på et ekstra stoffstykke. Vær oppmerksom på om stoffet har spredd seg, eller om det har endret farge eller tekstur. Hvis ikke, kan du trygt bruke løsningen for å fjerne flekker. Behandle det forurensede området med en myk klut fuktet med en løsning, gasbind, børste eller svamp, og beveg deg gradvis fra kantene til midten av flekken.

3

Bruk saltvann. Tilbered det fra bordsalt, fortynn en spiseskje salt i et halvt glass varmt vann. Fyll flekken med en løsning, vask grundig etter fjerning. Etter at klærne har tørket, skal flekken forsvinne.

4

Bruk kokende vann. Fyll dem med en flekk etter å ha strukket klærne, og strekk dem deretter like bra. Gjenta om nødvendig prosedyren flere ganger til flekken helt forsvinner.

5

Finn anvendelse på vanlig vineddik. Fortynn et glass eddik i en bolle med vann og bløt tilsmusset klær i det i minst en time. Fjern deretter gjenstanden og tørk av stedet med en stiv børste. Strekk klærne, som i alle tidligere tilfeller, etter å ha fjernet flekken.

6

Prøv å bruke ammoniakk. Fortynn en teskje ammoniakk i et glass varmt vann, bløt flekken i den resulterende løsningen og tørk lett av med en klut eller gasbind. Skrå det beisede området tynt inn med vasksåpe, helst mørkt, og la det ligge i minst en time. Og vask deretter klær, i vaskemaskinen eller manuelt.

7

Bruk naturlig sitron, klem juice ut av den, eller, i fravær, fortynn sitronsyre med vann. Fortsett på samme måte som i de tidligere beskrevne tilfellene: tørk flekken med sitronsaft eller sitronsyreoppløsning med en børste, og vask deretter klærne.

8

Husk at friske flekker fjernes mye enklere enn gamle, så når du fjerner tørkede og gamle flekker, må prosedyren gjentas så mange ganger som nødvendig, og vaske det forurensede området grundig med vann mer enn en gang.