Logo no.decormyyhome.com

Hvordan rengjøre mugg i en vaskemaskin

Hvordan rengjøre mugg i en vaskemaskin
Hvordan rengjøre mugg i en vaskemaskin

Video: Slik fjerner du vond lukt fra vaskemaskinen 2024, Juli

Video: Slik fjerner du vond lukt fra vaskemaskinen 2024, Juli
Anonim

Mugg er en type sopp som som regel utvikler seg med økt luftfuktighet i rommet. Dens utseende er full av uønskede konsekvenser. I tillegg til den ubehagelige lukten, danner mugg sporer som legger seg på stoffet med klær og sengetøy og kan forårsake allergiske reaksjoner, inkludert hudutslett og anfall med alvorlig hoste. Jo raskere du starter kampen mot mugg, jo lettere vil det være å eliminere den.

Image

Du trenger det

  • - sitronsyre;

  • - bordseddik;

  • - vaskemiddel som inneholder klor;

  • - 50% løsning av kobbersulfat;

  • - blekemiddel;

  • - brus;

  • - ultrafiolett lampe;

  • - dampgenerator.

Bruksanvisning

1

Sitronsyre vil bidra til å bli kvitt mugg. Ta tre ss syre og hell dem i pulverbrettet. Slå på vaskemaskinen i skyllemodus.

2

Bland en liter bordseddik med den samme mengden vaskemiddel som inneholder klor. Hell blandingen i pulverbrettet og slå på maskinen, og velg den høyeste temperaturen for vask.

3

Ganske ofte kan det sees spor av mugg i pulverbrettet. Derfor er det nødvendig å rengjøre den med en stiv børste og eventuelt vaskemiddel.

4

Oftest vises soppen på mansjetten - et gummibånd rundt døren. Derfor må du rengjøre den nøye. For å gjøre dette, passende produkter som inneholder klor. Vask mansjetten grundig med løsningen, og slå deretter på skyllingen.

5

En 50% løsning av kobbersulfat kan også hjelpe i kampen mot mugg. Behandle gummidelene på maskinen grundig med dette stoffet og la det stå over natten. Vask med såpevann om morgenen.

6

Husk at mugg elsker fuktighet. Etter hver vask i 2-4 timer, la derfor døren til vaskemaskinen og vaskemiddelbrettet være litt åpne, slik at alle delene kan tørke helt.

7

Tørk mansjetten tørr etter hver vask - dette vil forhindre mugg.

8

Hvis ingen metoder fungerer, må du demontere maskinen og behandle alle delene grundig med blekemiddel, brus eller andre rengjøringsprodukter.

9

For fullstendig ødeleggelse av mugg, kan du bruke en ultrafiolett lampe.

10

Hvis mulig, behandle maskindelene med en dampgenerator - ved så høy temperatur dør soppene. Det anbefales at en spesialist i reparasjon av vaskemaskiner takler denne prosedyren.

11

Noen ganger spiser sopp så mye i mansjetten at det nesten ikke er mulig å få dem ut derfra. I dette tilfellet må den endres til en ny.