Logo no.decormyyhome.com

Hvordan vaske joggesko i en vaskemaskin

Hvordan vaske joggesko i en vaskemaskin
Hvordan vaske joggesko i en vaskemaskin

Innholdsfortegnelse:

Video: Vask og stell av sko 2024, September

Video: Vask og stell av sko 2024, September
Anonim

Joggesko er sportssko som ofte brukes til hverdagsbruk. De er praktiske for kondisjon, vanlige turer, går på jobb og på college. Derfor over tid trenger ikke denne skoen vanlig vask med en svamp, men i en skikkelig vask. Så, hvordan vaske joggesko i en vaskemaskin og om det kan gjøres.

Image

Er det verdt å vaske joggesko i en vaskemaskin?

Moderne modeller av joggesko er ofte en duett av gummisåler og en skumblanding, med tillegg av naturlig / kunstig lær eller annen stoffkomponent som dekker skoene utenfor. Det er en viss risiko i denne forbindelse.

For det første må det huskes at vasking i skrivemaskin kan føre til at joggesko mister sitt opprinnelige utseende. I tillegg kan de ganske enkelt stikke seg ut, og da må de kastes ut. Dette gjelder spesielt for billige sko av lav kvalitet.

I tillegg hevder mange produsenter av joggesko og husholdningsapparater at det er uakseptabelt å vaske slike sko. Som praksis viser, er denne metoden imidlertid ganske vanlig og ganske effektiv.

Forberede joggesko til vask

Inspiser joggeskoene nøye. Hvis det er limte elementer på dem, er det bedre å vaske skoene for hånd, siden det er sannsynlig at disse elementene etter vasking blir revet av. I tillegg bør joggesko der detaljene er laget av kunstig eller ekte skinn ikke vaskes i maskin. Imidlertid er de fleste moderne joggesko laget av syntetiske materialer som takler flere vasker.

Vask sålen og toppen av løpeskoen grundig fra støv, tannkjøtt, skitt eller steiner. Hvis de kommer inn i vaskemaskinen, kan de tette den. Rengjøring kan være raskt og enkelt hvis du suger joggeskoene i varmt vann på forhånd.

Slip deretter skoene. Vask snørene for hånd, da de også kan komme inn i trommelen på maskinen og deaktivere den. Innersålene må fjernes. De kan også settes i vaskemaskinen slik at de strekker seg bedre. Det samme må gjøres med joggesko, hvis du bestemmer deg for å vaske dem.

Vask joggesko i en automatisk maskin

Legg de forberedte joggeskoene i en spesiell veske for vask av sko. Legg ett eller to par joggesko i trommelen til vaskemaskinen, ikke mer. Bruk flytende vaskemiddel til delikat vask, det løses bedre opp og etterlater ingen striper. Du kan også tilsette en liten mengde fargekonserveringsmiddel eller blekemiddel.

Vasketemperaturen skal ikke være høyere enn 30-40 ° С. Hvis vannet er for varmt, kan joggesko stikke ut. Det anbefales å velge en delikat vaskemodus. Hvis det er et spinn- og tørkemodus, er det bedre å slå dem av, ellers kan sportssko deformeres.