Logo no.decormyyhome.com

Hvordan lage en kvalitetskniv med egne hender

Hvordan lage en kvalitetskniv med egne hender
Hvordan lage en kvalitetskniv med egne hender

Video: Gjør det selv, og ikke kaste bort pengene dine! TOPP 5 DIY håndverk for håndverkere! 2024, Juli

Video: Gjør det selv, og ikke kaste bort pengene dine! TOPP 5 DIY håndverk for håndverkere! 2024, Juli
Anonim

Til tross for at det i salg nå er kniver for nesten enhver smak, foretrekker mange håndverkere å lage dem selv. Å lage en god kniv er ikke så enkelt - for dette må du ikke bare ha de nødvendige verktøyene, men også en viss ferdighet.

Image

Bruksanvisning

1

Lag først en livsstørrelse av den fremtidige kniven på papir. Prøv flere alternativer og velg det beste. Husk at en feil på dette stadiet kan eliminere all videre arbeid. Ta deg derfor tid, vurder nøye utformingen og ergonomien til den fremtidige kniven.

2

Når du designer en kniv, må du ikke glemme at det er lovbestemmelser for fremstilling og sirkulasjon av kniver. Hovedfunksjonene til kniver er: bladlengde større enn 10 cm, rumpetykkelse mer enn 2, 6 mm, stålhardhet over 42 HRC, nærvær av en beskyttelse. Kniven din skal ikke falle under denne loven i minst en parameter.

3

Finn de riktige materialene til bladet og håndtaket. Bladet skal være laget av høykvalitets stål, håndtaket kan være laget av tre, pleksiglass, tekstolit, horn og andre materialer.

4

Varm metallstrimmelen for bladet rødglødende (du kan bruke den i en konvensjonell gassovn eller blåseovn) og la den avkjøle sakte. Metallet blir mykt, det vil være enkelt å behandle.

5

Merk konturene til bladet og skaftet på metallstripen. Den fremtidige knivens emne kan kuttes ned med en meisel, kuttes ut med en baufil for metall, kuttes med en "kvern". Gi arbeidsstykket de endelige konturene ved å slå den på en elektrisk kvern. Ikke bruk kjøling av metallet i vann under drift.

6

Hvis du planlegger å nagle håndtakets halvdeler med nagler, må du merke og bore hull for dem i arbeidsstykkeskaftet. Deretter behandler du den fremtidige kniven med en elektrisk sliper, og gir den den ønskede delen, og avsmalner til kanten av bladet. Behandle om nødvendig konsekvent kniven med en klut, fra grov til den minste.

7

Temperer fremtidens kniv. Du bør vite at riktig herding er en hel kunst med dens profesjonelle hemmeligheter. Det er nok å varme en vanlig husholdningskniv av høy kvalitet til en bringebærfarge og senke den vertikalt, med tuppen ned, først i mineralolje - til det er misfarging (regnbuer), deretter i vann.

8

Lag et håndtak. Hvis det er fra to halvdeler, kutt dem ut, naglet dem til kniven med nagler - de kan være laget av en aluminiumsstang - og jobb på en sliper. Hvis håndtaket er solid, bor du et hull i det, og monter det på skaftet på epoksy blandet med sagflis.

9

Bruk en hilt, trebark, fargede stykker pleksiglass eller annet passende materiale. Monter matchende stykker til skaftet, på slutten av kuttet tråden på forhånd. Smør spredte biter med lim. Skru et bronse- eller messinghode på skaftet med et hull boret i det og en tråd kuttet med et trykk. Behandle det monterte håndtaket, og gi det ønsket form.

10

Den endelige finishen på kniven kommer ned til finjustering av formen og korrekt skjerping. Lag eventuelt et kappe av to tre- eller plasthalvdel, kutt, med hensyn til kvoten, i form av bladet. I halvdelene lager du et hakk langs bladets kontur - slik at det kommer inn i litt friksjon, lim dem deretter og stram med lær.

kvalitetskniv på