Logo no.decormyyhome.com

Hvordan forlenge vaskemaskinens levetid

Hvordan forlenge vaskemaskinens levetid
Hvordan forlenge vaskemaskinens levetid

Video: Rengjøre og avkalke Siemens EQ.500 espressomaskin med calc´nClean 2024, Juli

Video: Rengjøre og avkalke Siemens EQ.500 espressomaskin med calc´nClean 2024, Juli
Anonim

Husholdningsapparater er designet for å lette ytelsen til husarbeid, noe som sparer tid og krefter. For å holde denne komforten så lenge som mulig, må utstyret brukes riktig og ivaretas på en riktig måte. En vaskemaskin er en viktig husholdningsartikkel. Hva må gjøres for å tjene deg i lang tid?

Image
  • Ikke overbelastning. Mange modeller er designet for daglig vask, og takler derfor raskt og effektivt en liten mengde skittentøy. Ikke legg et stort teppe, dunjakke eller rutete i vaskemaskinen. Slike ting når du vasker skaper en stor belastning på motoren og deaktiverer den raskt.

  • Hold døren åpen. Ofte går husmødre til å henge klær, og lukker døren til vaskemaskinen. Dette er en tabbe! Fakta er at etter vasking gjenstår fortsatt mye fuktighet i trommelen, som skal fordampe. Ellers vil mugg, dårlig lukt og andre uønskede fenomener dukke opp. Hold derfor døren åpen, og ikke glem å legge til en spesiell avkalkingsmiddel sammen med pulveret før du vasker det. Dette gjelder spesielt for hardt vannregioner.

  • Hold rent. For at vaskemaskinen skal fjerne smuss fra ting effektivt, må den selv være ren. Tørk av døren og trommelen etter hver vask, med en fuktig klut, fjern spor av vaskemidler osv. Det samme gjelder pulverbeholderen. Skyll den grundig, fjern overflødig fuktighet. En eller to ganger i måneden kan du starte bilen med litt eddik, natron eller sitronsaft. De fjerner skala, ubehagelig lukt og fete merker godt. Hvis filtre er tilgjengelige, rengjør du regelmessig.

  • Velg riktig modus. Hver modell kan arbeide i flere modus. De avviker i vannoppvarmingstemperatur og varighet av vask. Ikke bland alle ting på rad, og avslør den generelle modusen. Skill vaskeriet etter stofftype og velg riktig modus og vaskemiddel. Så du ikke bare lagrer tingene dine, men også en vaskemaskin.

  • Kontroll av vann og pulver. Hvis utstyret ditt har valg av laststørrelse, bruk det i henhold til mengden tøy. Dette vil bidra til å redusere vannforbruket og utføre en kvalitetsvask. Det samme gjelder mengden pulver. Med et overskudd av vaskemidler gjennomgår tøyet utilstrekkelig skylling, og rørene og motoren til vaskemaskinen lider.

  • Installasjon og vedlikehold. Hvis du er alvorlig bekymret for hvordan du kan forlenge vaskemaskinens levetid, må du passe på riktig plassering og rettidig forebygging. Under vask og spinning, vibrerer det voldsomt. Feil installasjon kan føre til forskyvning av vaskemaskin, funksjonsfeil i programmer, svikt i enkeltelementer. Når det gjelder forebyggende tiltak, er det her nødvendig å kontrollere integriteten til tannkjøttet på døren, slangen for vanninnsamling og tilstedeværelsen av uvedkommende støy. Kontakt en spesialist hvis du finner et problem.