Logo no.decormyyhome.com

Hvordan bruke en vaskemaskin

Hvordan bruke en vaskemaskin
Hvordan bruke en vaskemaskin

Innholdsfortegnelse:

Video: Videofilm - Lære seg å bruke vaskemaskin 2024, September

Video: Videofilm - Lære seg å bruke vaskemaskin 2024, September
Anonim

Selv om vaskemaskinen er en kjent husholdningsartikkel, er den en teknisk enhet, og ganske høyteknologisk. Derfor er riktig drift av dette husholdningsapparatet en garanti for dets lange og perfekte levetid. Omhyggelig og nøyaktig håndtering av vaskemaskinen, nøye overholdelse av bruksanvisningen gjør at du alltid får et optimalt resultat og høy kvalitet på vaskingen.

Image

Vaskemodus

Moderne vaskemaskiner, enten de er automatiske eller halvautomatiske, har flere vaskemåter, designet for forskjellige typer stoffer og i ulik grad av tilsmussing. Som regel kan du i samme modus endre vasketemperatur, justere vasketid og sentrifugeringshastighet. For å sikre vask av høy kvalitet, følg regimet som samsvarer med tøyet. Før du setter den i maskinen, må du sortere den etter farge slik at fargede ting ikke farger hvitt og lys. Sortering bør gjøres i henhold til forurensningsgraden - for for veldig skitne ting brukes den mest ekstreme modusen med høy temperatur og flere vaskesykluser. Hvis vanlige ting vaskes i denne modusen, kan de raskt bli ubrukelige. Når du sorterer, må du se etter fremmedlegemer i tøyet: binders, mynter, pinner. Hvis du vasker en tung gjenstand, for eksempel et teppe, må du slå av spinnmodus.

Vask vekten strengt. Både overbelastning og underbelastning på vaskemaskinen er ugunstige.

Hoveddelen av vaskemaskinen, som levetiden er avhengig av, er varmeren. For at den ikke svikter så lenge som mulig, er det nødvendig å sikre fravær av skala. Bruk om mulig de mest skånsomme temperatur- og vaskemodusene, spesielt siden moderne vaskepulver er ganske effektive selv ved ikke så høye temperaturer.

Valg av vaskemidler

Velg vaskepulver og tilsetningsstoffer i henhold til vaskemaskinens type. Ikke bruk vaskemidler beregnet for håndvask - de har for høy skumdannelse. Hvis springen er for hard, kan du legge til spesielle vannmyknere for ikke å øke forbruket av vaskepulver. Forsøk å ikke bruke klimaanlegg og dufter som allerede er utløpt. Og ikke legg rengjøringsmidler og løsemidler som brukes til å fjerne flekker i maskinen.

Vaskepulver av høy kvalitet inneholder allerede kalk i sammensetningen, så det er ikke nødvendig å bruke slike tilsetningsstoffer som selges separat når du vasker.