Logo no.decormyyhome.com

Slik rengjør du gassovngrillen

Slik rengjør du gassovngrillen
Slik rengjør du gassovngrillen

Video: Hvordan rengjøre grillen 2024, Juli

Video: Hvordan rengjøre grillen 2024, Juli
Anonim

Støpejernsrister med gassovner er et av de mest "problematiske" stedene på kjøkkenet. Et lag med kaket fett "bygger seg raskt" på dem, og for å bli kvitt det, må du jobbe hardt - eller ty til hjelp fra moderne husholdningsapparater.

Image

Hvitevarer fungerer for oss: oppvaskmaskin og dampgenerator

Hvis huset har oppvaskmaskin, og grillen er demontert i deler - krever ikke kampen mot fettforekomster mye krefter fra vertinnen. En syklus i intensivmodus er nok til å sikre at grillen får tilbake sin uberørte renhet. Hvis kroppsfett akkumulert over flere måneder, vil oppvaskmaskinen sannsynligvis ikke kunne takle det med en gang. I dette tilfellet kan du, etter slutten av den første syklusen, uten å vente til slutt på tørking, fjerne ristene fra oppvaskmaskinen og behandle dem manuelt: de lettede og mykgjorte fettlagene kan enkelt fjernes med en kniv eller en stiv børste. Du kan klare deg uten "manuelt arbeid", men for en fullstendig rengjøring av ristene vil det være behov for en eller to vaskesykluser.

En husholdningsdampgenerator kan også hjelpe med å rydde opp urenheter fra risten til en gasskomfyr. Damp har en temperatur på omtrent 140 ° C, og dette er nok til å fjerne karbonavsetninger og fete avsetninger fra støpejernsoverflaten. Et lite rundt munnstykke med stiv børste brukes vanligvis til å rengjøre ristene, men det er ikke alltid mulig å komme til vanskelig tilgjengelige steder, slik at smuss kan forbli i hjørnene. Men rengjøring av ovnen i dette tilfellet skjer uten bruk av husholdningskjemikalier.

Soaking rist rengjøring

For å spare din egen styrke, er det bedre å suge skitten før du rengjør i en vaskemiddelløsning før du rengjør. Dette kan gjøres i et emaljebad eller et stort basseng. Løs opp et fettbekjempelsesmiddel i veldig varmt vann (du kan bruke rengjøringsmidler til ovner og ovner, geler til kjøkkenoverflater, oppvaskmiddel eller annet alkalisk produkt). Du kan bruke vanlig brus. Fordyp ristene i løsningen i flere timer.

Alkali løser opp fett, og mykgjorte forekomster vil bli mye bedre rengjort fra støpejern. Før du vasker, kan du bruke et rengjøringsmiddel (allerede ufortynnet) på risten og la det ligge i 10-15 minutter for eksponering.

For rengjøring av risten er det bedre å ikke bruke svamper (de slettes veldig raskt på støpejern), men en stiv børste eller vaskeklut av metall. Hjørner og vanskelig tilgjengelige steder kan behandles med en gammel tannbørste.

Bløtfri rengjøring

Hvis gitteret er i ett stykke, og det er umulig å fordype det i vann, må du gjøre det uten å bløtlegge. I dette tilfellet må du bruke mer aggressive vaskemidler. Som regel brukes spesielle sprayer for rengjøring av ovner og produkter merket “Anti-fett” for å rengjøre forurensede rist.

Fukt risten med vann, behandle med et produkt, la den virke i 10-15 minutter, og børst den deretter forsiktig. Ved alvorlig forurensning, må denne prosedyren gjentas flere ganger.

Vær oppmerksom

Hvis du rengjør risten uten å fjerne den fra komfyren, må du dekke overflaten til ovnen med folie, da kommer ikke skitt og rengjøringsmiddel i dysen.

Selv om du bruker et mildt rengjøringsmiddel for å rengjøre stativene, må du bruke gummihansker. Rengjøring av ristene er en skitten jobb, i tillegg er risikoen for å klø i hendene eller knuse neglene ganske høy.

Før rengjøring kan du kalsinere de mest forurensede stedene over en brann for å brenne av fettforekomster.