Logo no.decormyyhome.com

Hvordan bleke bomull

Hvordan bleke bomull
Hvordan bleke bomull

Video: 11.EKSPERTRÅD FRA JAN THOMAS - Stripe håret hjemme! 2024, Juli

Video: 11.EKSPERTRÅD FRA JAN THOMAS - Stripe håret hjemme! 2024, Juli
Anonim

Produkter fra bomullsstoff fra flere vasker blir gule og blir stygge. Hvis du prøvde alle midler til ingen nytte, vil bleking bidra til å gjøre tingene hvite igjen.

Image

Du trenger det

  • - 3% hydrogenperoksyd;

  • - terpentin;

  • - en vaskemaskin;

  • - en stor panne emaljert eller aluminium;

  • - tre tang;

  • - termometer.

Bruksanvisning

1

Blek med oksygen

Fordelen med slike blekemidler er muligheten til å behandle ikke bare hvite, men også fargede bomullsstoffer. Prewash først. Suge skitne ting i flere timer i pulver, eller behandle dem i vaskemaskinen med alternativet "Prewash" - du vil bli kvitt generell forurensning. Forbered en blekeoppløsning med hydrogenperoksyd. Varm vann med vaskepulver til 60 grader og hell væske i det (1 kopp per 10 liter vann). Legg nyvaskede bomullsprodukter i pannen og bring løsningen til 100 grader - blekemiddelet er effektivt ved høye temperaturer. Kok dem kontinuerlig i 15-20 minutter. Fjern gjenstandene, skyll grundig med varmt og deretter kjølig vann og tørk.

2

Bruk et klorbasert produkt for bleking

Et populært middel fra denne gruppen er "White". Å behandle ting med slik blekemiddel krever ikke koking og er mulig i kaldt vann, men det kan bare brukes til hvite bomullsstoffer. Vask ting manuelt eller i maskinen, og uten å skylle, forbered deg på behandlingen. Varm opp vannet i en kasserolle til 40-50 grader og hell blekemiddel i det (1/3 kopp per 10 liter vann). Rør løsningen og senk tøyet i den i 20 minutter. Etter bleking, skyll den i varmt og deretter i kaldt vann til den skarpe lukten er fullstendig eliminert.

3

Blek bomull med terpentin

Blekemiddel kan ikke bare brukes ved vask, men også når du bløtgjør. Forbered en blekende løsning basert på: 5 ss terpentin i 5 liter vann med 2 ss pulver. Bløtlegg det vaskede tøyet i det i 5 - 8 timer og korriger slik at det ikke kommer opp. Skyll ting med mye vann.

Vær oppmerksom

Når du bruker en vaskemaskin, kan oksygenholdig blekemiddel tilsettes varmt vann bare i en topp-trommelmodell.

Nyttige råd

Bruk bare ferske oksygenholdige blekemidler - etter 3 måneder reduseres effektiviteten med halvparten. For jevn bleking, flytt produktene kontinuerlig i løsning.