Logo no.decormyyhome.com

Hvordan rengjøre maling

Hvordan rengjøre maling
Hvordan rengjøre maling

Video: Hvordan vaske huset før du maler 2024, Juli

Video: Hvordan vaske huset før du maler 2024, Juli
Anonim

Mennesker som bor i "Khrusjtsjov" og "Stalin", i hus hvor alderen er flere titalls år, vil før eller siden bli møtt med behovet for reparasjoner. Når det gjelder å male dører og vindusrammer, blir vi møtt med oppgaven: "Hvordan fjerne gammel maling." Dører og vinduer ble malt på nytt mange ganger og mistet sin tidligere appell. Så tiden er inne for å bli kvitt de stygge og ujevne lagene med den gamle gulfargede malingen og sette overflatene i orden. Det er to hovedmetoder for fjerning av kjemisk og termisk maling. Hver av disse metodene brukes avhengig av området, formen og plasseringen av den behandlede overflaten.

Image

Bruksanvisning

1

Kjemisk måte.

Denne metoden er egnet for behandling av store overflater og brukes når hastighet er viktig. Du trenger malingsfjerner. Det er en enorm mengde av disse vaskene som selges, og du vil helt sikkert velge deg noe passende. Sørg for å vurdere plasseringen av overflaten som skal behandles. Hvis den vertikale overflaten ikke er verdt å kjøpe flytende vasker, må du være oppmerksom på midlene i form av pasta og gel. Slike vasker renner ikke fra overflaten, noe som gir et optimalt resultat. Vær forsiktig når du arbeider med kjemikalier. Forsømm ikke sikkerhetskravene. Disse væskene er ganske giftige, så bruk verneutstyr: gummihansker, vernebriller og åndedrettsvern. Generelt brukes kjemi fortrinnsvis utendørs, eller i et veldig godt ventilert område.

2

Den termiske metoden er mer skånsom både for deg og for den behandlede overflaten. Det er bedre, billigere, men mer arbeidskrevende. For denne metoden trenger du en hårføner i bygningen, eller som det også kalles en "varmepistol". Du kan kjøpe det i en butikk som selger elektroverktøy. Når du jobber med en termisk pistol er det finesser du vil mestre deg selv i prosessen. Men noe å gi råd vil ikke være overflødig. Malingen begynner å smelte ved en temperatur på omtrent 100 grader. Ikke overopphet overflaten sterkt. Ellers vil malingen begynne å koke og klebe enda hardere. For å fjerne mykgjort maling, bruk en slikkepott og på vanskelige steder med en meisel eller kniv. Bruk verktøyet med håndtak laget av varmebestandig materiale. Varm maling som får på utsatt hud kan forårsake forbrenning, så bruk hansker. Arbeid ikke i et lukket rom, varm maling avgir skadelige stoffer, ventiler ofte rommet.

3

Etter kjemisk og termisk fjerning på overflaten vil det fortsatt være områder som krever ytterligere behandling. Her vil sandpapir komme til unnsetning. Bruk først en grovere hud, gradvis bytt den til en mindre. For å få fart på prosessen kan du bruke en slipemaskin.

Nyttige råd

I stedet for en hårføner i bygningen, kan du bruke alternative inventar. For eksempel et gammelt strykejern eller blåsegens. Bruk sistnevnte bare på gaten og vekk fra brennbare og enda mer eksplosive stoffer.