Logo no.decormyyhome.com

Hvordan du raskt vasker ovnen fra fett og karbonavleiringer hjemme

Hvordan du raskt vasker ovnen fra fett og karbonavleiringer hjemme
Hvordan du raskt vasker ovnen fra fett og karbonavleiringer hjemme

Video: MAYA-HUSET | Verdensreisende forlot hjemmet forlatt for godt 2024, Juli

Video: MAYA-HUSET | Verdensreisende forlot hjemmet forlatt for godt 2024, Juli
Anonim

I ethvert hjem er det apparater som ofte er ubehagelige å rengjøre. Som et resultat samler det seg smuss på dem og blir raskt gamle. Spesielt blir denne situasjonen ofte observert med ovnen, der skvett fett legger seg på innerveggene og til slutt blir vanskelig å fjerne sot. Og for å rense skitten, må du ty til forskjellige metoder og verktøy, som blir diskutert mer detaljert nedenfor.

Image
  1. I kampen mot fett i ovnen vil bordseddik hjelpe. For å gjøre dette, bruk det på de skitne veggene i ovnen, vent deretter et par timer og skyll med en fuktig klut. Hvis fettet er foreldet, tørk av eddiken med en stiv børste.
  2. Du kan bruke vanlig salt for å rengjøre ovnen. Dryss den på en skitten overflate, og glød deretter. Når saltet blir brunt, fjern det og skyll overflaten med vann.
  3. Riv et lite stykke vaskesåpe (30-40 g), bland de resulterende flisene med 4 ss. natron og et halvt glass eddik. Fortynn den ferdige blandingen med varmt vann, bruk den deretter på forurensede områder og vent 2 timer. Deretter, med en svamp, vil det brune belegget fjernes uten mye krefter. Et slikt hjemmelaget vaskemiddel vil bidra til å rengjøre ikke bare ovnen, men også stekeplaten med ovnen. I tillegg skader det ikke emaljerte overflater.
  4. Det er veldig enkelt å rengjøre ovnen med fett og plakett ved hjelp av et bakepulver til deig. For å gjøre dette, bruk pulveret på de fuktige veggene i ovnen og vent et par timer. Etter dette vil fettet samles i lett avtakbare klumper.
  5. Ved hjelp av sitronsaft vil du ikke bare fjerne det frosne fettet, men også bli kvitt lukten av svie. Skjær 1-2 sitroner i en stekeplate eller en varmebestandig beholder, tilsett litt vaskemiddel i dem, og sett deretter oppvasken i ovnen, og skru den på i 30-60 minutter. Skyll deretter bare skitten med en fuktig svamp.