Logo no.decormyyhome.com

Noe som er bedre: dampjern eller damper

Noe som er bedre: dampjern eller damper
Noe som er bedre: dampjern eller damper

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et dampstrykejern er en enhet som raskt og effektivt jevner selv tungt rynkete stoffer. Imidlertid foretrekker mange mennesker en spesiell plaggdamper fremfor et slikt strykejern, i troen på at det fungerer mer effektivt. Dette er bare delvis sant.

Image

Steamer: ubestridelige fordeler og ulemper

En plaggdamper er en enhet som består av en dampgenerator og en spesiell vanntank. Hvis du sammenligner en slik enhet med et dampjern, er dens viktigste fordel at du kan stryke klær med en dampbåt direkte på en henger. Under stryking kommer stoffet ikke i kontakt med en varm metalloverflate (som tilfellet er med et strykejern). Damp kommer inn i materialet og retter det forsiktig.

I tillegg jevner dampbåten perfekt ut silke og syntetiske stoffer. Det er også uunnværlig hvis ting har et sammensatt snitt eller en veldig delikat tynn struktur. Men med slike materialer som lin eller bomull kan ikke plaggdamperen alltid takle det - det er bedre å bruke et strykejern med en damputjevningsfunksjon eller med den såkalte steam boost. Selvfølgelig er det andre nyanser: hvis for eksempel en vanlig herreskjorte ikke er vanskelig å glatte ut med dampbåt på bare et par sekunder, må buksene med pilene strykes med et dampjern. Selv om mange produsenter av steamers tilbyr spesielle klemmer for bukser, men som praksis og mange kundevurderinger viser, er de ineffektive.

Det skal bemerkes at bruken av en dampbåt ikke bare gjør det mulig å raskt glatte ut allerede hengende gardiner, en erfaren sengeteppe eller å friske opp allerede slitte klær, men gjør det også mulig å bli kvitt den ubehagelige lukten av ting: sigarettrøyk og andre ikke veldig raffinerte aromaer. I tillegg er damperen i henhold til produsentene i stand til å fjerne små urenheter fra klær uten vask.

I tilfelle flekken er veldig stor og gammel, kan du først bruke en dampbåt, og deretter vaske gjenstanden i varmt vann uten bruk av spesielle flekkfjernere - skitten vil etterlate seg øyeblikkelig.

Men hva med jernet?

Det er ikke verdt å snakke om hva et dampjern er, men dets viktigste fordeler og ulemper fortjener spesiell oppmerksomhet.

Hovedulempen med et dampjern er åpenbar - behovet for å bruke et strykebrett (for å hele tiden montere og demontere det), noe som naturlig nok tar litt tid. I tillegg har strykejern med funksjon av steam boost en tilstrekkelig stor vekt, det vil si at bruken av dem krever betydelig innsats. Et dampjern er imidlertid uunnværlig for å stryke naturlige eller tette stoffer, samt bukser med piler. Det må også huskes at ved bruk av et konvensjonelt dampjern kan du lade mange flere ting om gangen enn å bruke en dampskip.