Logo no.decormyyhome.com

Hvordan mate en tørkende orkide

Hvordan mate en tørkende orkide
Hvordan mate en tørkende orkide
Anonim

Orkideer er ulikt alle andre inneplanter, men å venne seg til det er ikke lett. Hvis orkideen av en eller annen grunn føler seg uvel, er også behandlingsmetodene for den helt forskjellige.

Image

Bruksanvisning

1

Det er to måter å mate en orkide - rot og ekstra rot. I den første metoden kommer gjødselen inn i orkideen under vanning (eller rettere sagt bading), og i det andre tilfellet sprøytes orkideen med gjødsel. Begge metodene gjelder bare for voksne og sunne planter og bare under aktiv vekst. Hvis gjødselen påføres sent, i den sovende perioden eller før den begynner, er det mulig på denne måten å stimulere veksten av planten til feil tid. Hvis orkideen tørker, kan dette ikke være et resultat av at man ikke får i seg nok gjødsel. Syke orkideer anbefales ikke å fôres i det hele tatt, og spesielt ikke tørre. Hvis den tørker opp orkideen, må du fjerne den fra gryten og holde den i en bolle med varmt, avgjort vann i omtrent en time. Etter det vil alt som er egnet for livet i denne orkideen se sunt ut, og alt som har dødd må kuttes nøye.

2

Det er forskjellige måter å gjenopplive orkideer, men ingen av dem inkluderer toppdressing. Gjødsel påføres bare på det fuktige underlaget til orkideen, som nettopp er vannet og føles bra. Den halvtørre orkideen, som ble trukket ut av potten, kjøpt, kuttet fra døde røtter og plantet på et nytt sted, hører ikke til kategorien sunne planter, selv om den første tiden etter bading kan se veldig bra ut. I virkeligheten vil hun trenge minst en måned for å tilpasse seg, og først da kan hun bli matet. Samtidig skal røttene begynne å vokse godt, minst ett nytt blad og tiden for gjødsel skal også være passende. Som regel slutter orkideer å befrukte seg allerede midt på sommeren, slik at planten rolig avslutter blomstringen og går i ro. Hvis orkideen blir gjenopplivet etter en sterk overtørking, kan det hende at den ikke har en hvileperiode i år, men det er ikke nødvendig å stimulere den i tillegg ved å mate den.

3

Heller du vann på et tørt underlag med gjødsel i en gryte, kan dette etterlate orkideen uten røtter, siden de ganske enkelt brenner ut fra en sterk dose gjødsel. Gjødsel for orkideer anbefales å bruke halvparten av anbefalt av produsentens standarder, og selv i denne konsentrasjonen kan de være skadelige hvis de brukes uten forrige vanning. Du kan ikke spraye bladdressinger orkidéblader som begynner å bli gule og rynke. Fra dette vil de dø enda raskere, og overflødig fuktighet er alltid farlig med forskjellige typer råte og mugg. Gulning og tørking av blader fjernes best umiddelbart, smører stedene med kutt med grønt, drysser med kullpulver eller kanel.

Orchid Care hjemme