Logo no.decormyyhome.com

Hvilke greener kan dyrkes på en vinduskarm uten land

Hvilke greener kan dyrkes på en vinduskarm uten land
Hvilke greener kan dyrkes på en vinduskarm uten land

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan så chili? 2024, September

Video: Hvordan så chili? 2024, September
Anonim

Å vokse planter er ikke bare mulig i jorden. Selv den mest fruktbare jord i seg selv, uten toppdressing, vil dessuten ikke gi plantene næringsstoffene de trenger. Derfor blir en ny retning - hydroponics - stadig mer populær.

Image

Hydroponics lar deg få en stor avling av greener når du bruker et lite område. I tillegg til de tradisjonelle grønne løkene, som mange vokser etter prinsippet om hydroponikk i vinduskarmen, kan denne metoden vokse nesten hvilken som helst krydret grønnsaksavling. På vannbasis, i et næringsmedium, kan du dyrke dill og persille, koriander og alle varianter av basilikum, ruccola og brønnkarse, blad- og hodesalater, rosmarin og oregano, mynte og sitronmelisse, merian og andre krydder.

Brønnkarse er spesielt bra og vokser raskt uten land. Det krever ikke engang tilsetning av næringsstoffer og vokser i bomullsull eller en flanellfilm nedsenket i vann. Men hvis du tilfører næringsstoffer i mikronæringsstoffer og makrocellene, vil løvmassen være mer.

Planter dyrket i hydroponikk vokser raskere og forblir sunne. Og mindre tid blir brukt på å ta vare på dem.

Prinsippbeskrivelse

En hydroponisk hage skal ha et system eller enheter som mater næringsløsninger til plantens røtter. Som "jord" brukes komponenter: utvidet leire, trebark, vermikulitt, perlit. Dette mediet er impregnert med en vandig næringsoppløsning, som består av en blanding av næringsstoffer: nitrogen, fosfor, kalium, kalsium, magnesium, kobber, sink, jern.

Selvfølgelig, med tilstrekkelig naturlig lys, viser plantene seg å være av bedre kvalitet og vokse raskere, men du kan dyrke greener med den hydroponiske metoden når som helst ved å bruke lysrør om vinteren for ekstra belysning.

Ernæringsteknologi

Essensen av metoden er å fylle plantene med en liten mengde næringsløsning, og ikke å mate løsningen konstant. Hold rotsystemet i løsningen bare en stund, og la deretter løsningen renne av. Da kan den gjenbrukes så mange ganger til næringsverdien er redusert. Deretter erstattes løsningen med en ny.

Hvordan starte

Du kan kjøpe et ferdig kit-system, men det er veldig dyrt. Det er bedre å improvisere og lage ditt eget system som passer for deg. Dessuten er det ingenting komplisert i prinsippet innen hydroponikk.

Det er mange forskjellige alternativer for jordfrie dyrking av planter hjemme, i tillegg til tradisjonell neddykking av røttene i en næringsløsning og et næringsfilteranlegg. Den mest interessante metoden involverer dyrking av planter i luften med hyppig sprøyting av løsningen på rotsystemet. Denne metoden kalles aeroponics.

Relatert artikkel

Hvordan dyrke greener hjemme