Logo no.decormyyhome.com

Hvordan ta vare på plastvinduer

Hvordan ta vare på plastvinduer
Hvordan ta vare på plastvinduer

Video: Oppmåling av vinduer - se hvordan du tar korrekte mål til nye vinduer og dører 2024, Juli

Video: Oppmåling av vinduer - se hvordan du tar korrekte mål til nye vinduer og dører 2024, Juli
Anonim

Plastvinduer, som alle andre vindusstrukturer, krever nøye vedlikehold. I dette tilfellet er det nødvendig å overvåke tilstanden og rensligheten til ikke bare doble vinduer, men også rammer, festemidler, håndtak, tetninger og vinduskarmer.

Image

For vasking av glass kan du bruke tradisjonelle produkter, for eksempel alkohol, vann, såpe. Men plastrammer vil kreve en individuell tilnærming. Midler for rengjøring av disse bør ikke inneholde kaustiske stoffer, for eksempel alkali, løsemidler, slipende tilsetningsstoffer. Alle disse medisinene vil påvirke fargen på profilen. Hvis vinduene er hvite, vises gule flekker og flekker på rammen. Eventuelt konsentrert løsningsmiddel er ikke mindre ødeleggende for PVC. Selv kortvarig kontakt vil myke plasten i vindusrammene. Unngå å bruke hardt slipende svamper som klør overflaten på rammene og vinduskarmen. Eventuelle, selv grunne riper, fylles raskt opp med støv.

Den beste måten å rengjøre vinduer på er med en myk klut og rent varmt vann. Smuss og flekker kan enkelt fjernes med såpevann eller vaskepulver. Det er bedre å få spesielle rengjøringsmidler utelukkende designet for pleie av plastvinduer.

Låsebeslagene til plastvinduer krever ikke mindre oppmerksomhet. Kontroller driften hver 3-4 måned. Det bevegelige rammen skal åpne og lukke uten hindring, enkelt, enkelt og smidig, i alle nødvendige retninger. For at maskinvaren skal fungere jevnt over lang tid, må du behandle alle bevegelige deler en gang i året med en liten mengde maskinolje eller spesialfett, som tilbys av vindusinstallasjonsfirmaer.

Gummipakninger skal sikre tettheten til vinduskarmen. Det er viktig å opprettholde deres elastisitet. Produsenter anbefaler å behandle selene med vanlig glyserin to ganger i året (som selges på apotek). Før bearbeiding må du først rengjøre gummien for skitt og støv.

Utformingen av plastvinduer gir dreneringskanaler. De er designet for å fjerne fuktighet som samler seg inn i vinduet. Dreneringskanalene er plassert i den nedre delen av rammen, de er godt synlige med rammen åpen. Fra tid til annen skal denne delen av vinduet også vaskes og renses for skitt med en svamp og såpevann.

Relatert artikkel

Bestemors hemmelighetshjem