Logo no.decormyyhome.com

Hvilke innendørs blomster trenger lite lys

Hvilke innendørs blomster trenger lite lys
Hvilke innendørs blomster trenger lite lys

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan dyrke blomster 10 timer i en kule 2024, September

Video: Hvordan dyrke blomster 10 timer i en kule 2024, September
Anonim

Hvis det ikke er nok lys i leiligheten din, er dette ikke en grunn til å nekte å avle inneplanter. Blant dem er det eksempler som føles bra i skyggen eller delvis skygge. Velg mellom store planter som kan installeres i hjørnet av rommet, små blomster med spektakulære blader eller dekorative vinstokker.

Image

Fra halve verden til skyggen

Planter som tåler mangel på lys krever forskjellige forhold. Noen blomster har det bra i konstant skygge - for eksempel i hjørnet av rommet, på skap eller i korridorer som ikke har vinduer. Slike planter inkluderer arter med tette mørke blader - aspidistra, gelksina, scindaptus (former med monofoniske blader), sansevieria, aglaonema, klatrende philodendron. Noen av disse fargene - for eksempel gelxin - føles bedre når du med jevne mellomrom flytter til et mer opplyst sted.

I delvis skygge vokser noen arter av dracaena og eføy, cordilina, fatsheder, tolmy, fatsia, dvergficus, monstera, dieffenbachia, ficus og bregner godt. Disse plantene kan plasseres i sentrum av rommene eller på steder der blomstene vil være utstyrt med kunstig belysning.

Skyggetolerante planter tåler ikke direkte sollys - det kan brenne blader og ødelegge blomsten. Lyse stråler skal være skyggelagte av gardiner eller persienner. De liker ikke skyggefulle blomster og overflødig fuktighet; under forhold med manglende belysning kan blader påvirkes av grå råte og sopp.

Det beste alternativet for slike planter er moderat vanning med mykt vann og fjerning fra varmeapparater. For høye temperaturer er uønskede. Rommet der blomstene er plassert, bør ofte luftes, og unngå inntrenging av frostig luft direkte på plantene.

Spraglete former for skyggetolerante planter kan vokse med mangel på lys, men i skyggen vil bladene deres mørkne og miste mønsteret.