Logo no.decormyyhome.com

Hvordan bruker du eteriske oljer i hverdagen?

Hvordan bruker du eteriske oljer i hverdagen?
Hvordan bruker du eteriske oljer i hverdagen?

Video: Hvordan bruke duftspreder med eteriske oljer – Gry Hammer 2024, September

Video: Hvordan bruke duftspreder med eteriske oljer – Gry Hammer 2024, September
Anonim

Essensielle oljer kom inn i menneskets levetid for mer enn 1000 år siden. Og det er et utall av kjente oppskrifter for bruk av oljer som hud- og hårpleieprodukter. Men det er små triks for å erstatte husholdningskjemikalier med essensielle oljer. Så hva kan gjøre oss lykkelige med den fantastiske dufteneverdenen?

Du trenger det

  • 1. Baseoljer (mandel)

  • 2. Essensielle oljer

  • 3. Eddik

  • 4. Melk

  • 5. Vata

Bruksanvisning

1

Luftrenser

Hovedassistenten her er en enkel spraypistol. Bland oljen umiddelbart i den. Vi tar 50 ml vodka, tilsett eventuell baseolje opptil 15 dråper av din favoritt essensielle olje. Rist alt og tilsett 250 ml vann. La denne blandingen stå i flere dager.

Anbefalte oljer:

For kjøkkenet - sitron, mynte, geranium, eukalyptus.

For bad og toalett - tea tree, appelsin, rosmarin.

For soverommet - ylang-ylang, rosmarin, rose, neroli.

For gangen er det bartrær aromaer.

2

Moth Remedy

Det første alternativet. Oppløs 10 dråper lavendel i en spiseskje melk. Tilsett blandingen i 300 ml vann. I dette tilfellet fungerer melk som leder for å blande vann og olje. Ellers vil de dyrebare dråpene bare flyte en fet flekk på overflaten av væsken. Nå gjenstår det bare å tørke av skapene med dette verktøyet.

Det andre alternativet. Vi danner små baller fra et bandasje og bomullsull, slett dem med denne blandingen og legg dem i et skap.

3

Skopfriskere

Hell en håndfull natron og noen dråper favorittoljer i et lommetørkle. Vi binder eller pakker skjerfet slik at blandingen ikke kommer i støvlene, og sender det til skoene for natten. Det anbefales å bruke følgende oljer: tea tree, eucalyptus.

4

Flekkfjerner

Få mennesker vet, men eukalyptusolje er en utmerket flekkfjerner. Fukt et lite stykke klut med olje og smør på fettflekkene. Klærne må vaskes etter det.

5

Bekjempelse av maur og fluer

Tilsett 25 dråper eukalyptus, sitron, mynte og eddik, 125 ml i sprayflasken. Produktet har en skarp lukt, vær forsiktig. Vi sprayer inn insektenes leveområder.

Vær oppmerksom

Og selvfølgelig bør du huske sikkerheten ved bruk av oljer.

1. Tilsett aldri eteriske oljer i maten.

2. Huden skal ikke komme i kontakt med ufortynnede oljer.

3. Kontraindikasjoner for bruk - graviditet.

4. Grapefrukt og appelsinolje i solen kan forårsake misfarging av huden.

Nyttige råd

Disse enkle oppskriftene kan diversifisere livet ditt og gjøre det "velduftende" og koselig. Ikke glem at det er bedre å ikke bruke praksis essensielle oljer hvis lukten ikke er i nærheten av deg og forårsaker ubehag. Kjøp bare det som gir deg godt humør og fordeler.