Logo no.decormyyhome.com

Slik fjerner du rustflekker på stoffet

Slik fjerner du rustflekker på stoffet
Slik fjerner du rustflekker på stoffet

Video: Slik fjerner du bilrusten selv 2024, Juli

Video: Slik fjerner du bilrusten selv 2024, Juli
Anonim

Rustne flekker kan vises på klær når en mynt, klype, andre små metallgjenstander ved et uhell går tapt i lommene hennes; når de samhandler med vann, etterlater de røde merker på stoffet. Rust anses som et vanskelig sted å fjerne.

Image

Du trenger det

Vann, oksalsyre, potash, brus, hydrogenperoksyd, salt, eddik essens, vaskevaskemiddel, tøymykner.

Bruksanvisning

1

Ta en løsning av oksalsyre (2 ss per 1 glass vann) og en løsning med potash (1 ss per 1 glass vann). Bland begge løsningene og sug inn et klær der det er en rustflekk. Hold stoffet til flekken forsvinner, vask som vanlig med vaskemiddel. Hvis du ikke finner potash på salg, må du bytte den ut med kaustisk brus eller natron.

2

Pakk en sitronskive i gasbind. Påfør osteklut med sitron på flekken. Ta en tur på gasbindet med et varmt strykejern. Hvis du nå behandler en hvit klut, tørker du flekken med ekstra hydrogenperoksyd. Hold klærne i 10 minutter og legg dem i den automatiske maskinen, eller vask i hendene med pulver og skyll deretter.

3

Fortynn eddikessensen i vann (2 ss per 1 kopp vann). Varm løsningen i mikrobølgeovnen til den er varm. Plasser det forurensede klærområdet i en varm løsning i fem minutter. Skyll klær i vann med ammoniakk (1 ss per 1 liter vann).

4

Bland salt og juice fra presset sitron. Tørk den rustne flekken på klærne med den resulterende blandingen. La blandingen ligge på stoffet i noen minutter og skyll dette klærområdet med varmt vann.

5

Ikke bruk kjemiske blekemidler for å fjerne rustflekker. Vanligvis takler de ikke oppgaven, og etterlater en gul flekk på klærne. Hvis du bestemmer deg for å ty til industrielle stoffer som eliminerer rust på stoffet, i stedet for husholdningsstoffer, bør du kjøpe nøyaktig de som er ment for denne prosedyren. I alle fall, etter å ha manipulert rustflekken og produktene som fjerner den, vasker du stoffet i varmt vann, og skyll det deretter med tøymykner.

Vær oppmerksom

Det er mulig å eliminere ved hjelp av de nevnte midler både friske flekker fra rust og gamle. Ikke bruk disse produktene på klær på steder der det er metallnitter, låser. De kan danne nye rustflekker rundt seg på grunn av syreeffekten på dem.

Nyttige råd

Før du bruker noen av de foreslåtte metodene for å fjerne rust fra et stoff, må du lese på etiketten om sure stoffer kan manipuleres. Noen fargede vev under påvirkning av syre endrer farge.