Logo no.decormyyhome.com

Metoder og midler for å fjerne hvite flekker på møbler

Metoder og midler for å fjerne hvite flekker på møbler
Metoder og midler for å fjerne hvite flekker på møbler

Video: Hvordan fjerne fettflekker på tøy? 2024, September

Video: Hvordan fjerne fettflekker på tøy? 2024, September
Anonim

Polerte møbler kan etterlate hvite flekker fra varme gjenstander (krus te eller kaffe). Ikke hast med å bli kvitt skadede møbler. Flekker kan fjernes med improviserte midler.

Image

For å bli kvitt de hvitaktige flekkene på de polerte møblene i stuen, soverommet eller et annet rom, bør du bruke en ganske vanlig metode for restaurering. Du trenger: rødvin, oliven- og linolje, voks eller parafin, metallull, en klut, en vokspinne og papirservietter.

Rengjør overflaten på polerte møbler grundig fra smuss med en myk, lett fuktig klut. Etter dette, gå over møblene med en tørr klut for å fjerne overflødig fuktighet. Ta parafin eller voks og gni en hvit flekk på den. Legg deretter blottingpapir på toppen og varm opp med et strykejern.

Vent litt. Det er mulig at prosedyren ikke vil være nok til å eliminere flekken. Da må prosedyren gjentas flere ganger. Gni flekken med litt voks hver gang. Få flekken helt til å forsvinne og tørk av problemområdet med et papirhåndkle, og poler deretter med en klut.

Mangelen kan forbli selv etter at den hvite flekken forsvinner. Ofte mister overflaten ganske enkelt glansen. Hvis du polerer overflaten på møbler, kan du glemme matte flekker. For å gjøre dette, ta en bomullspinne og fukt den i en liten mengde linolje. Tørk i en jevn sirkulær bevegelse flere ganger der stedet var. Bruk deretter et papirhåndkle for å fjerne gjenværende olje. Dette kan ta omtrent 30 minutter. Du kan gjenopprette glansen med en rengjøringsmiddel for bilmaling. Det må påføres stoffet og den polerte overflaten med lette sirkulære bevegelser.

Spesiell metallull er også perfekt for sliping.

I noen tilfeller forekommer hvite flekker på overflaten sammen med andre skader - subtile riper eller sprekker. Alt dette ser ekstremt unaesthetic ut. Fjern slike skader med en blanding av olivenolje og rødvin. Bland disse komponentene i like store mengder i en liten beholder. Legg den deretter på et mørkt og kjølig sted en stund. Blandingen skal tilføres. Bruk deretter det resulterende produktet på problemområdet i en kvart time. Det er nødvendig å vente på fullstendig absorpsjon av sammensetningen til overflaten av stedet. I jevne sirkulære bevegelser, fjern det gjenværende produktet med en myk klut.

Hvis du vil jobbe med en vokspinne, må du varme knivbladet og holde det i nærheten av det slik at det blir varme

Hvis ripene er dypt nok, må du bruke et spesielt fyllstoff (materialet som møblene er dekket til). Først må du behandle skadede områder grundig med alkohol. Børst eller mal deretter. La overflaten tørke og bland den. Ikke bare materialet som møblene er malt med kan fungere som et fyllstoff, men også en vokspinne. Riper bør fylles med voks til det stiger over overflaten på møblene. Ekstra må kuttes med en skarp gjenstand og polere det skadede området.