Logo no.decormyyhome.com

Regler for sikker håndtering av husholdningskjemikalier

Regler for sikker håndtering av husholdningskjemikalier
Regler for sikker håndtering av husholdningskjemikalier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det ser ut til at husholdningskjemikalier er enkle å håndtere. Men ikke alle vet om skadene de kan forårsake helsen vår. Følg en serie regler for å beskytte deg selv og dine kjære.

Image

Lagring og deponering

Til tross for sin relative ufarlighet er husholdningskjemikalier fremdeles kjemi. Derfor må du håndtere det nøye. Sørg for å oppbevare i hermetisk forseglede beholdere vekk fra varmekilder og direkte sollys. Forsikre deg også om at alle glass, flasker og pulver, selv om de er godt lukket, ikke er tilgjengelige for barn. Noen ganger kan oppfinnsomheten de utviser overgå alle forventningene dine.

Ikke oppbevar noe uten navn og klare bruksanvisninger. Alle glass og bokser med ukjent innhold kastes nådeløst - dette er din sikkerhet. Ikke lagre midler, som er veldig få. Dette kan virke som overdreven sløsing, men i halvtørket tilstand endrer mange stoffer egenskapene og vil i beste fall ganske enkelt være ubrukelige.

Sikker bruk

Reklame slagord gjentar stadig hvor nyttig et oppvaskmiddel er for hender, men tror ikke dette ubetinget. Selv de mest delikate vaskemidler er ikke beregnet på hudpleie, men for rengjøring av overflater eller stoffer. Derfor prøver alle husarbeid å bruke husholdningskjemikalier med gummihansker. Når du sprayer aerosolprodukter, bruk en åndedrettsvern eller beskytt nesen og munnen med et bindbind.

Etter rengjøring av overflatene med aggressive husholdningskjemikalier, må du huske å skylle det behandlede området grundig med mye vann for å fjerne alle skadelige stoffer. Og ikke under noen omstendigheter, bland ikke ett husholdnings kjemisk produkt med et annet. Det vil si at du selvfølgelig kan prøve to forskjellige sjampoer, men selv i dette tilfellet kan resultatet være uventet. Det er ingenting å si på rengjøringsprodukter for husholdningsapparater, gulv eller komfyrer. Husk en ting - produsenter av midler garanterer din sikkerhet bare i samsvar med reglene for bruk.