Logo no.decormyyhome.com

Hvordan fjerne lukten av mugg

Hvordan fjerne lukten av mugg
Hvordan fjerne lukten av mugg

Video: Fukt, muggsopp og helse - alle bør sjekke boligen sin! 2024, Juli

Video: Fukt, muggsopp og helse - alle bør sjekke boligen sin! 2024, Juli
Anonim

Lukten av mugg som dukket opp i leiligheten er et alarmerende signal om at soppen forplantes et sted. Mugg sprer seg ganske raskt, og i tillegg til ubehag fra stanken, kan det føre til en kraftig forverring av trivsel. Du kan bli kvitt denne muggen og vedvarende "aromaen" først etter nøye behandling av smittekilden.

Image

Du trenger det

  • - gummihansker;

  • - en beskyttende maske;

  • - briller;

  • - slikkepott;

  • - en søppelsekk;

  • - impregnering eller antiseptisk middel;

  • - brus;

  • - sitron;

  • - kaffebønner.

Bruksanvisning

1

Den mest sannsynlige leveområdet for soppen er våte og varme steder, for eksempel et bad eller tak og vegger som har lekkasjer. Identifiser fociene til mugg og prøv å forhindre at disse områdene lider av overdreven fuktighet og mangel på ren, kjølig luft.

2

Fortsett nå å rengjøre det infiserte området grundig. Bruk gummihansker, en maske og vernebriller før arbeid. Så du beskytter slimhinnene mot å få på de minste soppsporer. Bruk en slikkepott, skrap av alt synlig skitt fra overflaten og sett dem i en søppelsekk. Den må være tett lukket og kastet så snart som mulig. Etter det kan du behandle området med spesiell anti-muggimpregnering eller et antiseptisk middel. Hvis soppens distribusjonssone er for omfattende eller ligger på et vanskelig tilgjengelig sted, er det bedre å ringe en spesialist.

3

Når du har rengjort overflatene som er påvirket av soppen, bør du lufte rommet grundig. Frisk luft tørker ikke bare ut de fuktige områdene som er igjen etter bearbeiding, men fjerner også muggen.

4

Du kan til slutt beseire en ubehagelig lukt med vanlig natron. Dryss rikelig på de rengjørte overflatene med dette pulveret og la dem ligge i en dag. Pensle deretter brus med en hardbustet børste eller kost. I løpet av denne tiden absorberer pulveret ikke bare lukten, men fjerner også overflødig fuktighet som dannes under rengjøringsprosessen.

5

Nå kan du oppdatere nettstedet ytterligere. For å gjøre dette, kutt skrellet fra noen få sitroner og tørk det litt. Sett skorper på de bearbeidede stedene, og den uønskede lukten forsvinner helt. Kaffe har en lignende egenskap til å maskere fremmede aromaer. I sluttfasen av kampen mot ubehagelig lukt, spre en håndfull kaffebønner over hele den rensede overflaten.

Lukten av mugg i 2018