Logo no.decormyyhome.com

Slik fjerner du kalkavsetninger med hjemmemidler

Slik fjerner du kalkavsetninger med hjemmemidler
Slik fjerner du kalkavsetninger med hjemmemidler

Innholdsfortegnelse:

Video: Helsehylden: Hvordan slipper jeg af med herpes? 2024, Juli

Video: Helsehylden: Hvordan slipper jeg af med herpes? 2024, Juli
Anonim

Det er ingen hemmelighet at tappevann inneholder mange mineralforurensninger, inkludert kalk. Derfor akkumuleres kalkholdige forekomster over tid på alle overflater som er systematisk i kontakt med vann: varmeelementer av tekanner og vaskemaskiner gjengro med skorpe, avleiringer dannes på kraner og avløp, og på fliser

Hvordan og med hva skal jeg rengjøre kalkstenen?

Image

Hjem kalkfjerner

Du kan takle kalk ved hjelp av spesialiserte husholdningskjemikalier som selges i butikker. Men gitt at vi i de fleste tilfeller snakker om overflater i kontakt med kroppen eller med mat (for eksempel overflaten på et bad eller en vannkoker), prøver mange å ikke bruke kraftig kjemi. I slike tilfeller vil hjemmemidlene komme til unnsetning.

Kalk ødelegges av enhver syre. Derfor, i kampen mot den, kan hovedrollen tildeles "mat" -syrer, som sannsynligvis finnes i ethvert hjem. Og i utgangspunktet vil effektiviteten være:

  • oksalsyre
  • eddiksyre
  • sitronsyre (kan erstattes med sitronsaft).

For å rense overflater fra kalk brukes 5-9% syreoppløsninger. For å få en løsning av denne konsentrasjonen, må du løse opp en spiseskje (med en høyde) oksalsyre eller sitronsyre i et glass varmt vann. Bordseddik krever ikke fortynning - den selges bare i de konsentrasjonene som er nødvendige for rengjøring av overflater.

Soda og potetstivelse er også effektive til å kontrollere kalk - de er også et av de velprøvde hjemmemediene for å kontrollere gråskall.

Hvordan rengjøre vannkoker, kaffetraktere, panner og annet kjøkkenutstyr fra plakett

Image

For å rense kjelen eller kaffemaskinen fra kalk, hell en pose sitronsyre i den, fyll den med vann og kok opp. La deretter vannet avkjøle, fjern de løse bitene med kalkskorpe. Hvis det fortsatt er et grått belegg på veggene eller varmeelementet, må du gni det med en svamp. Den mykgjorte grå skallet vil bevege seg bort uten store problemer. Gjenta prosedyren om nødvendig.

I stedet for sitronsyre kan du bruke sitron, kuttet i flere deler.

Metallfat som er belagt med et grått belegg kan tørkes med en halv sitron, la sitronsaft for å virke i 5-7 minutter, hvoretter den skal vaskes og skylles i rent vann.

Hvordan vaske kalk fra kraner, rørleggerarbeid, fliser

Image

Det er bedre å bruke eddik for å rengjøre metalloverflater - den takler effektivt ikke bare kalk, men også med rust. Påfør eddik på svampen og tørk overflaten på vasken, rørene eller kranene, rengjør deretter med en myk børste, skyll med vann og tørk den tørr. For vanskelig tilgjengelige steder og ledd kan du bruke en tannbørste.

Hvis laget med kalk er tykt nok - du kan tilsette litt natron til eddiken, dette vil gjøre rengjøringen mer effektiv. Du kan også bruke en "eddikkomprimering" i stedet for å rengjøre med en svamp - fukt kluten i eddik, legg den på et sted som trenger rengjøring og la stå i halvannen time.

Flyttbare deler (for eksempel dusjhode) kan plasseres i et par timer i en varm løsning av eddik-, sitronsyre- eller oksalsyre, og deretter skylles grundig med vann.

Tørk flisen med en svamp fuktet med en løsning av noen av de nevnte syrene for å rengjøre kalkstenen. Du kan rengjøre den med brus - den skal blandes med vann og sett den resulterende oppslemmingen på flisen, tørk den deretter grundig og skyll med vann.