Logo no.decormyyhome.com

Hvordan stimulere blomstringen av orkideer

Hvordan stimulere blomstringen av orkideer
Hvordan stimulere blomstringen av orkideer

Video: Sadan beskærer du en orkide 2024, Juli

Video: Sadan beskærer du en orkide 2024, Juli
Anonim

Phalaenopsis orkideer er ganske upretensiøs i stell og kan glede med rikelig blomstring mer enn en gang i året. Hvis planten din ikke ønsker å blomstre, kan det være flere årsaker.

Image

Bruksanvisning

1

Belysning. Orkideen tåler ikke direkte sollys, de kan forårsake en forbrenning på planten, men orkideen er lyselskende. Det mest egnede for orkideer er vinduer mot sørøst og øst. Når blomstring trenger orkideen ikke lenger belysning, så den kan flyttes dypt inn i rommet. Men dette er bare for blomstringsperioden!

2

Omgivelsestemperatur

Den mest optimale for orkidedyrking er temperaturen i løpet av dagen -20-24 grader, om natten -16-18 grader. Optimale svingninger på 4 grader, de kan forårsake blomstring. Ved en høyere temperatur, over 25 grader, vokser orkideen blader intenst, men den blomstrer verre. For å redusere temperaturen i fyringssesongen kan du dekke batteriet med et håndkle.

Image

3

Vanning.

Overdreven vanning fører til rotting av røttene og opphør av blomstring. Vanning av orkideen er bare mulig når underlaget er helt tørt. Det anbefales å begrense vanning, siden orkideen blomstrer i den tørre årstiden under naturlige forhold.

Image

Nyttige råd

Forsøk å overholde vilkårene til orkideen, og snart vil orkideen glede deg over å blomstre!