Logo no.decormyyhome.com

Slik lodder du to ledninger

Slik lodder du to ledninger
Slik lodder du to ledninger

Video: loddekurs 2024, Juli

Video: loddekurs 2024, Juli
Anonim

Behovet for å lodde to ledninger kan oppstå i en veldig annen situasjon, alt fra å forlenge kabelen til et elektrisk apparat til å lage elektroniske enheter. Apparatets pålitelige bruk og sikkerheten ved bruk avhenger av hvor bra lodding er utført.

Image

Bruksanvisning

1

Tilkoblingsmetoden avhenger i stor grad av hvilken type ledninger som brukes. Det kan være tre hovedalternativer: begge ledningene er enkjernede; begge ledningene er strandet; den ene er flerkjernen, den andre er enkjernen.

2

Tilkobling av entrådede ledninger kan utføres i to versjoner: lodding av to ledninger; vridning av ledninger og påfølgende lodding. Bruk den første metoden der ledningene ikke opplever mekanisk belastning. Bruk det andre når du forlenger kablene til elektriske apparater.

3

For å lodde to enkeltkjernetråder, strips dem fra isolasjon med 1, 5-2 centimeter. Hvis ledningen er oksidert (mørklagt), strips den med en kniv til en glans. Unngå å berøre fingrene på de rensede flatene - fettmerkene som er igjen på dem vil forstyrre lodding.

4

Tinn, det vil si, dekk til med et tynt lag med loddede, loddede ledninger. Gjør dette nøye for ikke å smelte isolasjonen. Forsikre deg om at ledningen ikke fjærer - dråper lodde som faller fra den kan komme inn i øynene. Derfor tinnledninger på en planke, ikke på vekt.

5

Bruk lodding eller dens løsning i alkohol når du lodder. Hvis det ikke er harpiks, bruk en aspirintablett. Etter å ha tinnet begge ledningene nøye, overlapp de på en tallerken, og ta deretter en dråpe lodde med et loddejern og lodde tilkoblingspunktet. La deretter tilkoblingen avkjøle uten å bevege ledningene. Etter størkning av loddet, snu ledningene og lodd den andre siden forsiktig. Fest begge ledningene når du lodder.

6

Krysset må isoleres. Dette kan gjøres på to måter: legg på en av ledningene, selv før lodding, et stykke polyvinylklorid-kambrikk, og flytt den deretter etter lodding til skjøten eller isoler loddet med isolerende tape.

7

Når du kobler til strandede ledninger, fjerner du isolasjonen med 3 cm. Tøm ledningene grundig med en kniv, og vri dem deretter tett sammen. Lodd stedet for vridningen, og pass på at loddet dekker forbindelsen fra alle sider.

8

Hvis det er nødvendig å koble til en enkjernet og strandet ledning, tinn først den trådede ledningen med ca 4 cm. Drei deretter og tinn den strandede ledningen med 3 cm. Pakk den enstrengede ledningen rundt den strandede ledningen, og lodd deretter tilkoblingspunktet forsiktig.

loddetråder