Logo no.decormyyhome.com

Hvordan rengjøre sølvsmykker?

Hvordan rengjøre sølvsmykker?
Hvordan rengjøre sølvsmykker?

Video: Sådan renser du dine sølv- og guldsmykker 2024, Juli

Video: Sådan renser du dine sølv- og guldsmykker 2024, Juli
Anonim

For at sølvsmykker alltid skal være i perfekt stand, må de rengjøres regelmessig. For å gjøre dette, bør du ikke kjøpe spesielle dyre fond, du kan dra nytte av det faktum at det alltid er et hjem.

Image

Uansett hvilken metode for rengjøring av sølv du velger, bruk aldri harde kluter og børster. De vil klø i metall, men de vil ikke være i stand til å gå tilbake til sin perfekte tilstand.

Den eldste og mest velprøvde rengjøringsmetoden

For dette er det bare brus nok, det vil gi den perfekte fargen tilbake til sølv, avlaste den for avleiringer, mørkere og smuss. For å tilberede produktet, hell litt vann i en bolle og tilsett brus, bland til en tykk slam er oppnådd. Det legges på sølvprodukter, får stå i 15 minutter, og vaskes deretter med varmt vann og tørkes av med et mykt materiale.

Hvordan gjenopprette sølvglans?

En annen enkel måte å transformere sølvsmykker eller redskaper på er å tilberede en potetbuljong. Væsken som potetene ble kokt i, helles i en emaljert bolle, et stykke folie og sølv legges i den, kokes i 5 minutter. Hvis dekorasjonene ikke er veldig mørke, kan de dyppes i rå potetmos.

Du kan gjenopprette glansen til produkter fra dette edle materialet ved å bruke ammoniakk, vann til overs fra kokende egg, salt og tannkrem. Men det siste middelet brukes ikke til alle smykker og veldig nøye for ikke å skade sølvet.

Bordeddik til sølvsmykker

Prinsippet med bordseddik ligner rengjøring av sølv med sitronsyre. For å rengjøre produkter fra dette materialet, hell 200 ml vann og 1, 5 ss 9% eddik i emaljerte retter, legg et stykke folie i væsken. Sølvsmykker skal senkes forsiktig ned på folien og kokes i 2-3 minutter, fjern deretter produktet og tørk det av med et mykt materiale.

Eddik kan erstattes med 1 ts. sitronsyre, men trenger ikke koke vann, varmt nok. Når sølvet er tømt, må det fjernes, vaskes med rennende vann og tørkes av med en myk klut.