Logo no.decormyyhome.com

Hvordan rengjøre sølv uten å bruke spesielle verktøy

Hvordan rengjøre sølv uten å bruke spesielle verktøy
Hvordan rengjøre sølv uten å bruke spesielle verktøy

Video: Lodderamme - hvordan lodde sammen kobberrør 2024, Juli

Video: Lodderamme - hvordan lodde sammen kobberrør 2024, Juli
Anonim

Sølv er et edelt metall, som ikke bare brukes til fremstilling av smykker. Fra det lage retter, dekorasjon til hjemmet. Sølvioner har en desinfiserende egenskap. Sølv har en ulempe: over tid mørkner det, plakett og flekker vises på det. I butikkene kan du finne spesielle rengjøringsprodukter for sølv, men det er også folkemetoder som har blitt testet til tider.

Image

Før du begynner å rengjøre sølv, må metallet være klargjort, nemlig fjerne eventuelle forurensninger fra overflaten. For disse formålene kan du bruke såpeprodukter, så som såpe eller sjampo. I tilfelle det er rusk i utsparingen, kan en børste med en myk børste brukes til å fjerne den.

Tannpulver

Image

For den første metoden for rengjøring av sølvprodukter, trenger du tannkrem (lim). Vi fortynner pulveret med vann til slammetilstand, og rengjør produktet lett med en myk fille. Etter rengjøringsprosessen, skyll produktet under rennende vann.

brus

Image

  • Hvis du ikke har tannpulver, kan det erstattes med natron. Vi lager en oppslemming av brus og smører på overflaten av produktet. La stå og virke i 10 minutter. Tørk deretter av med en klut og skyll.

  • Vi koker 250 ml vann og tilsetter 20 gram natron. Etter at brus er oppløst, legger vi litt folie i en beholder med vann og senker sølvproduktet i vann i 15 minutter.

Sitronsyre

Sitronsyre er egnet for sølvrensing. Vi løser opp 100 gram syre i en halv liter vann, legger løsningen i et vannbad. Vi putter kobbertråd i tanken og venter på at vannet skal fylles. Dypp produktet i kokende vann i 15 minutter.

Eddiksyre

For å rengjøre sølv kan du bruke 6 prosent eddiksyre. Fukt et lite stykke klut og tørk av skitten.