Logo no.decormyyhome.com

Slik rengjør du en flis

Slik rengjør du en flis
Slik rengjør du en flis

Video: Hvordan rengjøre og vedlikeholde fliser og naturstein - Flisekompaniet 2024, Juli

Video: Hvordan rengjøre og vedlikeholde fliser og naturstein - Flisekompaniet 2024, Juli
Anonim

Gjorde du en reparasjon nylig, og på flisen har allerede dukket opp alvorlig forurensning og ubehagelig plakett? Det er mange forskjellige sammensetninger for å fjerne skitt, men før du velger en av dem, må du bestemme arten av forurensningen på flisen din.

Image

Du trenger det

  • - ammoniakk;

  • - vann;

  • - svamp;

  • - bomullsstoff;

  • - en spesiell løsning av konsentrert alkali;

  • - eddik;

  • - natron;

  • - løsningsmiddel eller aceton;

  • - flytende antiskala;

  • - gummihansker.

Bruksanvisning

1

Oljete flekker fra fliser fjernes enkelt med konsentrert alkali.

2

Hvis flisen mistet glansen og ble kjedelig, tørk overflaten med ammoniakk, rør 1-2 ss i 2 liter vann. Hell den resulterende løsningen i en hvilken som helst sprayer fra husholdningskjemikalier, spray på flisen og rengjør med en fuktig svamp. Hvis det fortsatt er flekker på flisen, fjerner du dem med vanlig bomullsduk.

3

En svak løsning av eddik, fortynnet med vann med en av tre, vil bidra til å bli kvitt såpeflekker. Etter prosessering, fjern mørtelen fra flisen og la den tørke.

4

Ikke bruk syrebaserte rengjøringsmidler til vanlige fliser. Når de blir truffet, kan slike produkter forstyrre den dekorative finishen og fugemuren.

5

For små, men sammensatte flekker, ta litt natron og bland det med vann for å lage en tykk pasta. Bruk en liten børste (du kan bruke en tannbørste), påfør den resulterende pastaen i en sirkulær bevegelse på flekken, og skyll deretter.

6

Forsøk å tørke av flekker fra maling, emalje eller voks med en fille dyppet i et løsemiddel eller aceton. Sørg for å bruke gummihansker for å unngå å skade huden.

7

Flytende antiskala vil bidra til å bli kvitt kalk på fliser. Hell litt væske på flaten, vent og fjern den med en myk svamp. Den takler også kalk og damprenser.

Nyttige råd

Når du rengjør fliser, kast hårbørster og metallbørster, fordi de kan forårsake små riper i flisene, inn i hvilken smuss lett trenger inn, er det praktisk talt umulig å vaske det i fremtiden.

Bruk aldri blekemiddel, da skitt fra den behandlede overflaten ikke blir rengjort, men bare misfarget. Med hver rengjøring vil den synlige effekten avta til den forsvinner helt.

hvordan du rengjør fliser fra fett