Logo no.decormyyhome.com

Slik rengjør du blekkflekker

Slik rengjør du blekkflekker
Slik rengjør du blekkflekker

Video: Slik rengjør du kjøkkenvifta 2024, Juli

Video: Slik rengjør du kjøkkenvifta 2024, Juli
Anonim

Å vaske en blekkflekk fra klær er en ganske plagsom virksomhet, men likevel gjennomførbar. Disse forurensningene kan fjernes hjemme. Det viktigste er ikke å utsette denne saken, men å fortsette med å fjerne blotting så raskt som mulig.

Image

Bruksanvisning

1

Ta bordsalt. Legg klærne skittent opp på en flat overflate og dryss dette området med salt. Fyll deretter det forurensede området med sitronsaft. Skyll deretter klærne i varmt vann. Som regel er denne metoden for å fjerne forurensninger ganske effektiv, men forutsatt at du fortsetter med å fjerne flekken umiddelbart etter utseendet.

2

Bruk ammoniakk. Tilsett en teskje ammoniakk i et glass vann. Fukt et skittent klærområde med denne løsningen. Gjenta denne prosedyren om nødvendig. Vask deretter gjenstanden med vaskepulver. For gamle flekker, bland ammoniakk med terpentin i like proporsjoner. Gni det skitne området med en bomullspinne dyppet i denne løsningen og la flekken være helt borte.

3

Bruk glyserin for å fjerne blekkflekker fra klærne. Dypp det forurensede området i glyserin og la stå i to timer. Skyll klærne grundig i varmt vann. For å fjerne blekkflekker fra lær, bland glyserin med denaturert alkohol. Gni blandingen med en svamp til forurensningsstedet. Etter denne prosedyren kan huden misfarges noe, i så fall er det bare å belegge den godt med spesielle fargestoffer.

4

Bløt den flekkete tingen i varm melk. La det ligge i omtrent fire timer. Vask deretter gjenstanden i varmt vann med vaskesåpe. For å oppnå større effekt, tilsett litt boraks i vannet (10 g per 100 ml vann). Denne metoden for å fjerne blekkflekker anbefales for å fjerne flekker fra fløyel så vel som fargede stoffer.

5

Hvis du trenger å tørke blekkflekken av silken, bruker du sennep. Tilsett sennepspulver i vannet til velling dannes. Gni det forurensede stedet med denne blandingen og la det være slik i en dag. Pensle deretter den tørkede sennepsmassen med en børste og skyll gjenstanden grundig. For å fjerne blekkflekker fra en hvit klut, bland ammoniakk med brus (enten en teskje per glass vann) eller ammoniakk med hydrogenperoksyd.