Logo no.decormyyhome.com

Hvordan ammoniakk brukes i husholdningen

Hvordan ammoniakk brukes i husholdningen
Hvordan ammoniakk brukes i husholdningen

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan lage pommes frites med Philips Airfryer XXL 2024, Juli

Video: Hvordan lage pommes frites med Philips Airfryer XXL 2024, Juli
Anonim

Ammoniakk eller ammoniakk er et unikt verktøy som kan brukes ikke bare i medisin, men også i husholdningen: å rengjøre ovner og vindusglass, fjerne gamle flekker på klær, eliminere ubehagelige lukt i huset, etc.

Image

Ammoniakk: bruk på kjøkkenet

Mange har sannsynligvis mer enn en gang møtt et slikt problem som behovet for å rengjøre ovnen etter neste tilberedning. Det er ammoniakk som raskt og effektivt vil takle denne oppgaven.

Varm ovnen til 65 ° C, og slå den deretter av (det er best å utføre denne prosedyren over natten). Hell deretter en halv kopp ammoniakk og sett den i ovnen - på den øvre grillen. Samtidig er det på bunnen nødvendig å plassere en stekepanne med tykke vegger og hell kokende vann i den. Lukk ovnen og la alt stå til morgen.

På morgenen må du sørge for å lufte ovnen og vaske den grundig med såpe og vann, skyll den deretter med rent rennende vann og tørk den tørr med en ren fille.

Hvordan ødelegge insekter i huset ved hjelp av ammoniakk

En annen unik egenskap ved ammoniakk er at det er et uunnværlig verktøy i kampen mot taminsekter. For å bli kvitt for eksempel maur, prøv følgende metode: fortynn i 1 liter. vann 100 ml. ammoniakk og tørk grundig av alle overflater i huset med denne forbindelsen. Selvfølgelig har ammoniakk en ganske spesifikk lukt, men den forsvinner veldig raskt.

Ammoniakk kan også effektivt takle invasjonen av mygg eller midges under friluftsliv - behandle dette stedet med piknik, så vil du være garantert fred.

Fjern lukt

Er huset ditt dynket i tobakksrøyk eller lukten av maling? For å fikse dette er ganske enkelt: legg en liten mengde ammoniakk i platene og ordne dem i alle rom. Du vil snart merke at det ikke er flere frastøtende lukt i hjemmet ditt.

Rengjør gullgjenstander med ammoniakk

Hvis gullringen eller -kjeden din er mørklagt, fortvil ikke. Ammoniakk vil hjelpe her igjen: fortynn 100 g. ammoniakk i 250 g. varmt vann og senk gullproduktet der en stund. Men bruk ikke en slik sammensetning til rengjøring av perler!

I tillegg kan ammoniakk med vann også brukes til å rengjøre filler av skitt, organiske flekker eller fyringsolje. Ikke mindre effektiv vil rengjøre et slikt verktøy klær, møbler, gardiner, etc.

Ammoniakk og hytte

Vifter for å dyrke forskjellige blomster, tomater, agurker og andre avlinger vil også ha fordel av å bruke ammoniakk. Bare fortynn 50 ml. ammoniakk i 4 liter. kjølig vann og vanne plantene, så gleder de deg over lang tid med sitt attraktive og sunne utseende.

Forresten, i dette tilfellet kan du kombinere forretninger med glede: gjødsle planter, i tillegg til å bli kvitt forskjellige pigger og andre pigger i huset.

Relatert artikkel

Ammoniumklorid: instruksjoner for bruk, indikasjoner, pris