Logo no.decormyyhome.com

Slik påfører du lim på en flis

Slik påfører du lim på en flis
Slik påfører du lim på en flis

Video: Hvordan legge fliser på vegg i tørre rom - Flisekompaniet 2024, Juli

Video: Hvordan legge fliser på vegg i tørre rom - Flisekompaniet 2024, Juli
Anonim

Et av de viktigste stadiene av reparasjoner på badet er dekorasjonen av vegger og gulv med fliser. Og riktig påføring av lim på flisen under installasjonen er nøkkelen til langsiktig drift av hele flisebelegget.

Image

Bruksanvisning

1

Før lim påføres flisen, rengjør du basen fra støv og andre små partikler. Hvis du valgte mastikk eller en vannbasert sementmørtel som lim, tørk basen av flisen med en svamp fuktet med vann. Hvis du bestemmer deg for å bruke løsemiddelbasert mastikk, må du bruke et løsningsmiddel som er egnet for limet på overflaten av flisen.

2

Mengden lim som kreves for påføring på flisen, kan variere fra jobb til jobb. Denne verdien avhenger av egenskapene til selve limet, og egenskapene til overflaten for legging, og av temperatur- og fuktighetsforholdene i rommet der reparasjonen utføres. For eksempel krever en porøs base mer lim enn en glatt overflate.

3

For å påføre lim på den veggglassede flisen, bruk en kam med V-formede tenner, på en gulvflise - en kam med firkantede tenner, på fliser større enn 30 cm og uregelmessig formede fliser - en kam med U-formede tenner.

4

Påfør og glatt limet med den glatte siden av kammen, hold den i en vinkel på 30 ° mot overflaten. Trykk samtidig litt på kanten av verktøyet, og fyll det med alle porene og tomrommene på flisen.

5

Minimumshøyden på klebemiddellaget som alle dens bindingsegenskaper manifesteres er 2, 5 mm. Vurder høyden på tennene på kammen. Dybden på det påførte limet skal ikke være mindre enn høyden på tennene til det brukte verktøyet.

6

“Kam” limet med kamens tannside, og hold verktøyet i en vinkel på 45-75 ° mot flaten. Velg kamens vinkel, avhengig av hvor høye furene skal være.

7

Begynn å legge fliser umiddelbart etter at du har satt lim på. Etter å ha fullført arbeidet, ikke glem å fjerne det gjenværende limet fra forsiden av flisen og fra fugemuffene. Dette kan gjøres ved hjelp av en universalkniv hvis limet fortsatt er mykt, eller en spesiell kniv for sparkelfuger hvis limet allerede har tørket.