Logo no.decormyyhome.com

Hvordan vaske linoleum

Hvordan vaske linoleum
Hvordan vaske linoleum

Video: Gulvvask: Sådan vasker du nemt og effektivt dit gulv 2024, Juli

Video: Gulvvask: Sådan vasker du nemt og effektivt dit gulv 2024, Juli
Anonim

Et av de mest populære gulvbeleggene er linoleum. Teksturen og fargeskjemaet for de forskjellige typene av dette belegget er veldig mangfoldig, og derfor er det ikke vanskelig å velge sin type, som er optimal for interiøret i et bestemt rom. Men for en praktisk husmor er hovedspørsmålet hvordan man vasker linoleum.

Image

Du trenger det

  • - en bøtte;

  • - vann;

  • - en fille;

  • - svamp;

  • - parafin;

  • - bensin;

  • - vasksåpe;

  • - tørking av olje;

  • - oppvaskmiddel.

Bruksanvisning

1

Forsøk å unngå direkte sollys for å forhindre at linoleumsmønsteret blir misfarget. Det er nødvendig å lukke vinduene med blendingsgardiner på varme dager.

2

Ikke bruk flytende såpe under rengjøring. Tilsett til vannet du bruker til vask, produkter som inneholder en stor mengde alkali. Du kan kjøpe i butikkene spesielle vaskemidler for å vaske linoleum.

3

Hvis det vises flekker på gulvet, kan du prøve å vaske dem med vaskesåpe. Ta et stykke av produktet og rasp det på et grovt rivjern, tilsett 100 gram såpe til 10 liter væske i vann. Vannet skal være varmt. Fjern flekken med en klut fuktet i denne sammensetningen, og tørk deretter tørr.

4

Hvis flekken er fet, ta oppvaskmiddel, tilsett noen få dråper i gulvet vaskevann. For ikke å slette mønsteret fra linoleum, må du ikke vaske det med varmt vann.

5

Du kan fjerne blekkflekken med sandpapir, pimpstein. Etter inngrepet tørker du forurensningen med en svamp dynket i vegetabilsk olje eller linolje, og tørk deretter av med en klut laget av ull.

6

Spor av skitne sko, filtpenner eller maling kan vaskes av med bensin. Ta en fille gjennomvåt i sammensetningen og tørk av flekken, tørk deretter dette stedet med en fuktig svamp og tørk den tørre. Hvis flekken er rust, ta fotogen i stedet for bensin.

7

Smør linoleum med linfrø etter vask, dette vil skape en beskyttende film på overflaten. Du kan bruke melk til disse formålene.

8

Noen ganger durer buler og flekker på overflaten av linoleum, som kan repareres med mastikk. For å gjøre dette, ta fire deler terpentin og en del forhåndsmalt kolofonium, bland. Legg gulvmaling for å matche fargen på gulvet, bruk linoleum og slip den med sandpapir.

9

Vask linoleum manuelt, uten bruk av vaskestøv og mopp. Hvis flekkene ikke forsvinner, kan du prøve å male over dem. Ta en fille og bløt den med løsemiddel (cykloheksan), tørk den med smuss.

10

Gni det nylagte linoleumet umiddelbart med mastikk, da det absorberer skitt for raskt. Først er det bedre å ikke vaske det, men bare tørk det med en tørr klut. Forsøk å utføre alle reparasjoner før du legger gulvbelegget.

hvordan du rengjør linoleum