Logo no.decormyyhome.com

Hvordan rengjøre sølv og cupronickel

Hvordan rengjøre sølv og cupronickel
Hvordan rengjøre sølv og cupronickel
Anonim

Produkter laget av edle metaller er alltid sofistikerte og vakre. Smykker, servise, bestikk av sølv og cupronickel er verdifulle ikke bare på grunn av de høye kostnadene. Disse metallene er også trygge fra medisinens synspunkt - deres antimikrobielle egenskaper har lenge vært kjent og brukes aktivt av mennesker.

Image

Gjenstander laget av sølv og cupronickel kan bli kjedelige, sverte og bli grønne, så de må rengjøres med jevne mellomrom. En vanlig såpeløsning takler kanskje ikke forurensning og vil ikke gi den opprinnelige glansen tilbake til gjenstander - andre sammensetninger er nødvendige her.

Fermenterte melkeprodukter er egnet for dette formålet. Du kan rengjøre sølv og cupronickel - kefir, gjæret bakt melk, surmelk. Du kan til og med bruke yoghurt til å rengjøre disse metaller. De gunstige stoffene som er en del av fermenterte melkeprodukter, kan lett takle forurensning.

Mørkede gjenstander kan raskt komme tilbake til sin opprinnelige glans hvis du dypper dem i en potetbuljong. Fremgangsmåten tar 10 minutter, hvoretter sølvet eller cupronickel må tørkes av med en tørr klut.

Buljongen av hvitløksskall fungerer også bra. For å returnere glansen og renheten til smykker eller servise, må du koke dem i denne buljongen til forurensningen er igjen. Jo mer konsentrert buljong er, desto bedre og raskere blir gjenstandene rengjort.

Greener fra sølvprodukter fjernes godt ved hjelp av varm eddik.

Du kan rengjøre sølv og cupronickel med pulverstoffer. For eksempel knust kritt eller tannpulver. For å gjøre dette blir de litt fortynnet med vann, gni produktet med den resulterende massen og la det tørke. Da gjenstår det bare å tørke av den med en myk klut og polere gjenstanden.

Utsmykkede, intrikate produkter, med mange celler og utbulinger, kan være svært vanskelige å rengjøre. Ammoniakk vil komme til unnsetning her. Produktet trenger bare å senkes ned i det. Enhver forurensning vil forsvinne i det øyeblikket. Etter det skal gjenstanden vaskes godt i kaldt vann og tørk den tørr.

En annen god sammensetning for rengjøring av sølv og cupronickel er kritt eller tannpulver i sammensetningen med ammoniakk. Denne flytende oppslemmingen påføres gjenstanden etter foreløpig vask med varmt vann. Etter at sammensetningen har tørket, vaskes den med en tørr klut.

Servise laget av sølv og cupronickel vil alltid være strålende hvis du med jevne mellomrom senker dem i kokende vann med en liten mengde brus. Regelmessig vask i vann med ammoniakk har også god effekt. De siste dråpene er nok.

Hører med forurensning og natron. Grøt fra den ødelegger godt flekker av enhver art.

Sølv mørkner og blir grønt fra kontakt med luft, derfor er det nødvendig å oppbevare det riktig for å bevare det så mye som mulig og opprettholde uberørt renhet. Sølv og cupronickel-gizmos må oppbevares i spesielle poser. I ekstreme tilfeller kan du ganske enkelt pakke dem inn i papir eller folie.