Logo no.decormyyhome.com

Kjemiske våpen i hjemmet vårt: hva som er skadelige husholdningskjemikalier

Kjemiske våpen i hjemmet vårt: hva som er skadelige husholdningskjemikalier
Kjemiske våpen i hjemmet vårt: hva som er skadelige husholdningskjemikalier

Innholdsfortegnelse:

Video: SCP-4730 Jorden, korsfestet objektklasse keter | ekstradimensjonal scp 2024, Juli

Video: SCP-4730 Jorden, korsfestet objektklasse keter | ekstradimensjonal scp 2024, Juli
Anonim

Husrengjøring gir ikke alltid glede, og noen ganger alvorlige helseproblemer. Menneskeheten begynte å bruke husholdningskjemikalier for ikke mer enn 50 år siden. Er husholdningsrengjøringsprodukter trygge for helsen din?

Image

I Amerika gjennomførte Environmental Protection Agency en studie: i private hus og leiligheter er konsentrasjonen av giftige stoffer på forskjellige overflater og i luften 2-5 ganger høyere enn på gaten. Vi har en lignende situasjon.

Potensielt farlige ingredienser i husholdningskjemikalier

A-overflateaktive midler (anioniske overflateaktive stoffer) - brukes ofte til å vaske pulver og vaskemidler. De påvirker hjernen, forårsaker lever, nyre og alvorlige allergiske reaksjoner. De har en tendens til å samle seg i kroppen. Innholdet i A-overflateaktivt middel bør ikke overstige 2–5%.

Klor (natriumhypokloritt, kloroform) - finnes i tøymyknere og blekemidler. Det påvirker hjerte- og immunsystemet negativt, senker hemoglobinnivået og kan forårsake allergier og ondartede svulster. Det anbefales generelt å unngå det i husholdningskjemikalier.

Fosfater - forbudt i lang tid i mange land. Det er i pulver, vaskemidler. Alle de sterkeste giftstoffene i verden inneholder fosfor. Når de inntas med vann, øker de den negative effekten av overflateaktive stoffer, de kan provosere utviklingen av kreftceller, spontanaborter tidlig i svangerskapet og en reduksjon i forventet levealder. De bør unngås.

Triclosan - finnes i såper, vaskemidler, kosmetikk og parfyme og tannkrem. Ødelegger både skadelige og gunstige mikroorganismer. Den vaskes dårlig og kommer raskt inn i kroppen. Det forårsaker alvorlige allergiske reaksjoner, en ubalanse av hormoner og mikroorganismer. Det er verdt å begrense bruken.

Formaldehyd - finnes i kjøkken- og badrengjøringsmidler, luftfriskere og insektmidler. Øker risikoen for astma. Det er et sterkt karsinogen som irriterer slimhinnene i øynene, luftveiene og lungene.

Dioksiner finnes i tappevann, insektmidler og papir. De har høy giftighet. Kan samle seg i menneskekroppen. Det påvirker leveren, huden, mage-tarmkanalen, kjønnsorganene og luftveiene. De kan komme inn i kroppen gjennom produkter pakket inn i papir, vann fra springen.

I varmt vann dobler alle skadelige stoffer den negative effekten.

Enzymer og parfyme er en del av kosmetikk og parfyme, vaskemidler og luftfriskere. De er årsaken til allergiske reaksjoner, hormonelle forstyrrelser, irriterer øvre luftveier.

Nitrobenzen er en del av møbelpolisher. Det forårsaker oppkast, kortpustethet, har en kreftfremkallende effekt og provoserer fødselsdefekter hos barn. I store doser kan det føre til død.

Petroleumdestillat er en komponent av metalloverflater. Det skader nervesystemet, nyrene, synsorganene og kan forårsake hudsykdommer.

Fenoler og cresols kommer i forskjellige former i form av aerosoler. De forårsaker hodepine, bevissthetstap, diaré og nedsatt lever- og nyrefunksjon.